شبیه سازی المان محدود فرآیند جوشکاری انفجاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین ­المللی مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME17_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی امانی

دانشجوی کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات انرژیهای تجدیدپذیر، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران

غلامحسین لیاقت

استاد، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

امیر فریدونی لطف آبادی

استادیار، مرکز تحقیقات انرژیهای تجدیدپذیر، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران

چکیده

در شبیه سازی فرآیند جوشکاری انفجاری با توجه به وسعت منطقه ی واکنش مواد انفجاری با سرعت بالا می بایست شبیه سازی فرآیند جوشکاری انفجاری با استفاده از مواد انفجاری سرعت پایین صورت گیرد. در این ارتباط جهت تفسیر رفتار هر دو نوع از مواد انفجاری سرعت پایین و سرعت بالا معادله ی حالت ویلیامزبورگ مناسب بوده و توسط تعدادی از پژوهشگران مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به برخی محدودیتهای موجود در نرم افزار المان محدود آباکوس جهت معرفی این معادله ی حالت به نرم افزار و عدم اعلام دقیق معادلات مورد استفاده در تحقیقات گذشته هنوز میبایست پژوهشهای متعددی در این زمینه صورت گیرد. بدین منظور در پژوهش حاضر اقدام به بررسیهای عددی جهت رسیدن به معادلات لازم و روش مناسب برای اعمال آن در فرآیند شبیه سازی با استفاده از نرم افزار المان محدود آباکوس شده است. بر این اساس معادلات مذکور مشخص و با دقت مناسبی سابروتین اعمال باری نوشته شد. با بررسی های عددی و مطابقت نتایج حاصل از سابروتین با آزمایشهای عملی سایر محققین بر عملکرد سابروتین صحه گذاری گردید. مشخص شد در انجام آزمایشهای جوشکاری انفجاری فولاد H۱۳ به سوپر آلیاژ اینکونل ۷۱۸، افزایش فاصله ی توقف از ۲ میلیمتر به ۴ میلیمتر و بار انفجاری از ۲ به ۳، سبب افزایش سرعت صفحه ی پرنده و زاویه ی دینامیکی برخورد به ترتیب از ۴۵۱/۱۸ متر بر ثانیه به ۶۷۴/۷۵ متر بر ثانیه و ۱۰/۰۱ درجه به ۱۴/۴۲ درجه خواهد شد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی انفجار- بارگذار ی انفجاری- جوشکاری انفجاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.