تحلیل اقتصادی و طراحی مفهومی فرآیند تولید اتیلن گلیکول از اتیلن اکسید در راکتور بستر پر شده
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی
- کد COI اختصاصی: IEAC07_153
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 601
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی انرژی، دانشگاه صنعتی قم، قم، ایران،
استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشگاه قم، قم، ایران
چکیده
گلیکول ترکیبی آلی است که به طور گسترده به عنوان ضدیخ و ماده اولیه پلیمرها مصرف می شود. در حال حاضر بیشترین مصرف اتیلن گلیکول به منظور تولید سیال خنک کننده موتور است. از اتیلن گلیکول به عنوان ضدیخ در خودرو و ماشین آلات استفاده می شود. در سیستم خنک کنندگی خودروها مایع اتیلن گلیکول عمل اساسی مقابله با یخ زدگی را ایفاء می کند ولی به علت خورنده بودن این ماده، به آن بازدارنده های ضد خوردگی اضافه می کنند تا از زنگ زدگی جلوگیری شود. از این رو تولید اتیلن گلیکول سالیان درازی است که مورد توجه تولیدکنندگان قرار گرفته است. این ماده عمدتا از واکنش اتیلن اکساید با آب تولید می شود. در این مقاله به بررسی فرایند تولید اتیلن گلیکول از اتیلن اکساید پرداخته میشود. تحلیل اقتصادی و طراحی مفهومی این فرآیند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش درصد تبدیل، هزینه های جداسازی کاهش می یابد ولی هزینه های راکتور و طراحی آن افزایش پیدا می کند. بنابراین بایستی یک درصد بهینه برای آن استفاده نمود. نتایج نشان داد که درصد بهینه در این فرآیند برای پتانسیل اقتصادی بهینه در حدود ۴۵ % است.کلیدواژه ها
اتیلن گلیکول، اتیلن اکسید، پتانسیل اقتصادی، طراحی مفهومیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.