مقایسه نظام حقوقی ایران با اسناد بین المللی در ارتباط با عدالت آموزشی در اقلیت های قومی مذهبی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات حقوق بین المللی، دوره: 12، شماره: 43
  • کد COI اختصاصی: JR_JALR-12-43_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انور یداللهی

دانشجوی دکتری،حقوق عمومی،دانشکده حقوق،الهیات، و علوم سیاسی،واحد علوم و تحقیقات،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

محمدحسین زارعی

گروه حقوق عمومی،دانشکده حقوق،دانشگاه شهید بهشتی،تهران،ایران

اسدالله یاوری

گروه حقوق عمومی،دانشکده حقوق،دانشگاه شهیدبهشتی،تهران،ایران

چکیده

نظر به جایگاه آموزش در تعالی و پیشرفت جوامع، اسناد بین المللی و به تبعیت از آن نظام های حقوقی مختلف قواعدی را در راستای نیل به عدالت آموزشی تدوین نموده اند. با توجه به شرایط خاص اقلیت های مختلف و نیازهای خاص آموزشی آنها ممکن است عدالت آموزشی در خصوص این گروه ها به نحو مطلوب اعمال نشود. لذا در این خصوص نیاز به تدوین قوانین صریح و بدون ابهام است. با توجه به نوع پژوهش اخیر، ابتدا اطلاعات مورد نیاز گردآوری و تدوین شده است. این کار با استفاده از روش کتابخانه ای و فیش برداری انجام پذیرفته است. بعد از گردآوری داده ها، تجزیه و تحلیل اطلاعات انجام شده است. لذا روش مورد استفاده در پژوهش اخیر، روش توصیفی تحلیلی بوده است. با بررسی های انجام شده مشخص است نظام حقوقی ایران همسو با اسناد بین المللی مقرراتی را در راستای اعمال عدالت آموزشی در مورد اقلیت ها وضع نموده است. این مقررات در سطح قانون اساسی و قوانین عادی قابل ملاحظه می باشد. در خصوص اقلیت های دینی میان اسناد بین المللی و مقررات داخلی هماهنگی کامل وجود ندارد. نظام حقوقی ایران اعمال عدالت آموزشی را در خصوص تمامی اقلیت های دینی به رسمیت نشناخته است. این امر ریشه در داشته های دینی دارد. این رویکرد نظام حقوقی ایران با توجه به مفادی از اسناد بین-المللی که به نوعی جواز این محدودیت را به دولت ها اعطا کرده اند قابل توجیه می باشد.

کلیدواژه ها

عدالت, آموزش, عدالت آموزشی, اقلیت های قومی, اقلیت های مذهبی, اسناد بین المللی, نظام حقوقی ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.