کرم خوراکی(Tenebrio molitor)به عنوان یک ماده غذایی بالقوه برای انسان و جانوران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA05_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1097
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا جعفرقلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدرضا ایمانپور

استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عباسعلی حاجی بگلو

استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

برای حفاظت از اراضی کشاورزی، انرژی، آب و کاهش کربن دی اکسید تغییراتی باید در ما اندیشیده شود. پروتئین به عنوان بزرگ ترین درشت مولکولها و ترکیباتی که در ساختمان تمام سلولهای بدن موجودات زنده وجود دارند بسیار حیاتی هستند. بسیاری از خوراکیها به خاطر پروتئین هایشان است که ارزش مهم غذایی برای موجودات یافته اند. بنابراین، بنا به توصیه FAO ، دولتها تحقیقات را با هدف تعیین این که آیا برخی از حشرات میتوانند به عنوان یک کاندیدای جدید پروتئین پایدار برای خوراک و مواد غذای صرف شوند، تعیین میکنند. کرمهای خوراکی غذای مهمی برای پرندگان، خزندگان، ماهیها و برخی پستانداران کوچک میباشند. امروزه حشرات بهترین جایگزین امیدوارکننده برای پروتئینهای گیاهی و جانوری در غذای ماهی میباشند.حدود دو سوم از جمعیت جهان در دهه ۱۹۷۰ دچار کمبود پروتئین شدند. توسعه منابع جدید پروتئین مانند کنسانتره پروتئین ماهی (۱FPC) و پروتئین تکسلولی (۲SCP) سهم عمده ای در مخزن پروتئین جهان داشته است. با این حال، هنوز هم بیش از یک میلیارد نفر از سوء تغذیه و کمبود پروتئین رنج می برند. به نظر میرسد منبع غیر قابل توصیف حشرات برای تامین پروتئین پایدار برای مصرف انسان است. حشرات را میتوان روی بسترهای کم و یا مواد زائد پرورش داد زیرا مبدلهای موثر خوراک به پروتئین است.این روش پروتئین حشرات (۳IP) را به عنوان FPC و SCP قابل قبول میکند

کلیدواژه ها

کرم خوراکی، حشرات، پروتئین ماهی، پروتئین تک سلولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.