بررسی نقش نظام پیشنهادات بر نوآوری و خلاقیت در سازمان ( مطالعه موردی شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در مدیریت، حسابداری و اقتصاد در ایران
  • کد COI اختصاصی: BUSINESS06_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا قوجازاده

کارشناس مسئول ارزیابی عملکرد شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی

چکیده

برقراری نظام پیشنهادات یکی از مناسب ترین و مفیدترین راهکارهای عملی و کاربردی به منظور رشد و توسعه خلاقیت و نوآوری و استفاده از پیشنهاد و نظرات کارکنان در سازمان ها می باشد. اثربخشی و بهبود جنبه های فرایندی و فرآورده سازمان تنها از طریق گسترش ایده های نو و کاربردی صورت می گیرد و ارائه ایده های نو توسط کارکنان مستلزم آشنایی آنان با فنون حل خلاق مساله و تکنیک های ایده پردازی و تفکر خلاق می باشد. تجربه چندین ساله استقرار و اجرای نظام پیشنهادها در سازمان های کشورهای توسعه یافته، در مجموع اثرات و نتایج مثبت و ارزشمند آن را به اثبات رسانیده است. از این رو، برقراری نظام پیشنهادها به عنوان یک سیستم بسترساز گسترش خلاقیت و نوآوری در سازمان ها بسیار ضروری می باشد. در این مقاله تاثیر نظام پیشنهادات به عنوان یکی از ابزارهای مدیریت م شارکتی بر رشد نوآوری و خلاقیت در سازمان مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. به همین منظور با مطالعه پژوهش های صورت گرفته در این زمینه به بررسی اثر نظام پیشنهادات بر افزایش خلاقیت و نوآوری می پردازیم. این پژوهش نشان می دهد که توجه سازمان به ارائه پیشنهادات توسط کارکنان می تواند بر انگیزه و بروزرفتار خلاقانه در آنها منجر شود و درنتیجه موجب بالا رفتن اثربخشی و بهره وری سازمان گردد. لذا هدف از پژوهش حاضر آسیب شناسی نظام پیشنهادها و تاثیر آن بر نوآوری و استفاده از خلاقیت افراد براساس شرایط و فرهنگ حاکم بر سازمانهای ایرانی از طریق مطالعه موردی در شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت مشارکتی، نظام پیشنهادات، نوآوری، شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی، خلاقیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.