تاثیر منابع مختلف روغن بر عملکرد و الگوی اسیدهای چرب گوشت سینه و ران در جوجه‎های گوشتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 10، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-10-23_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا میرشکار

Gorgan university of agricultural sciences and natural resources

فتح اله بلداجی

Gorgan university of agricultural sciences and natural resources

بهروز دستار

Gorgan university of agricultural sciences and natural resources

احد یامچی

Gorgan university of agricultural sciences and natural resources

چکیده

این آزمایش به منظور تعیین اثر افزودن روغن­ های گیاهی به جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و الگوی اسیدهای چرب گوشت سینه و ران جوجه ­های گوشتی انجام گرفت. جهت انجام زمایش تعداد ۳۰۰ قطعه جوجه یک­روزه سویه کاب ۵۰۰ در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار (روغن­های سویا، کتان، کانولا، ذرت و آفتابگردان)، پنج تکرار و ۱۲ قطعه جوجه در هر تکرار و به مدت ۴۲ روز بر روی بستر پرورش داده شدند. در انتهای آزمایش و پس از چهار ساعت گرسنگی، دو پرنده از هر تکرار (یک مرغ و یک خروس) کشتار شد و پس از تعیین خصوصیات لاشه، از گوشت ران و سینه خروس­ها، نمونه­گیری صورت گرفت. استفاده از منابع مختلف روغن گیاهی تاثیر معنی­داری بر افزایش وزن (۴۲-۱ روزگی)، ضریب تبدیل غذایی (۴۲-۱ روزگی) و خصوصیات لاشه نداشت. اضافه کردن روغن کتان به جیره باعث افزایش مقدار اسیدهای چرب غیراشباع، اسیدهای چرب غیراشباع دارای چند پیوند دوگانه، اسیدهای چرب امگا-۳ و افزایش نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب غیراشباع دارای چند پیوند دوگانه به اسیدهای چرب اشباع و کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-۶ به امگا-۳ در ماهیچه سینه و ران جوجه­های گوشتی شد (۰۵/۰> p). بیشترین مقدار اسیدهای چرب امگا-۶ در گوشت ران جوجه­های تغذیه شده با جیره­های حاوی روغن­ های ذرت و کتان و کمترین مقدار آن در جیره حاوی روغن کانولا، مشاهده شد (۰۵/۰> p). نتایج آزمایش نشان داد افزودن منابع مختلف روغن­ های گیاهی به جیره تاثیر معنی­ داری بر ضریب تبدیل غذایی پرندگان نداشت ولی استفاده از روغن کتان باعث افزایش اسیدهای چرب امگا-۳ در گوشت سینه و ران جوجه­های گوشتی شد. 

کلیدواژه ها

Broiler, Flaxseed oil, Fatty acids, Carcass Characteristics, Performance, جوجه گوشتی, روغن کتان, اسیدهای چرب, خصوصیات لاشه, عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.