سنتز و بررسی اثر بازدارندگی عصاره ی دو گیاه آویشن و پوست خربزه برروی خوردگی فولاد به روش الکتروشیمیایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی علوم و فناوری نانو دانشگاه تهران
  • کد COI اختصاصی: ICNNA02_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 632
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا رضایی

کارشناس ارشد، گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده شیمی و مواد، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز

محمود پاکشیر

هیئت علمی، گروه مهندسی مواد، دانشکده مواد وعمران، دانشگاه شیراز

چکیده

در این مقاله اثر بازدارندگی وجود عصاره های آویشن و پوست خربزه بر روی خوردگی فولاد در محیط ۳/۵ درصد NaCl مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستای راستی ازمایی و بدست آوردن شرایط بهینه این عصاره ها در ۴ غلظت و دو دمای خشک کردن متفاوت تحت آزمون الکتروشیمیایی پولاریزاسیون تاقل برای بررسی رفتار بازدارنده قرار گرفتند و از میکروسکوپ الکترونی روبشی جهت بررسی سطح استفاده شده است. نتایج ازمایشات انجام شده نشان می دهد که عصاره آویشن دارای ترکیبات تیمول و فنول و عصاره پوست خربزه دارای خاصیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی است وبازدهی بازدارنده با افزایش غلظت عصاره افزایش می یابد. در نهایت عصاره آویشن با غلظت ۱۵۰۰ ppm با بازده ای ۹۷ درصدی بهتری نتیجه را نشان داده است.

کلیدواژه ها

بازدارنده سبز، نرخ خوردگی، پولاریزاسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.