طراحی ابزارهای جدید مالی بر اساس حاکمیت اسلامی در نظام بانکی کشور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات نوین بانکی، دوره: 3، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_QBANK-3-5_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبرز خسروی

چکیده

یکی از اهداف اساسی کشورها دستیابی به رشد اقتصادی پایدار و توسعه حاکمیت اسلامی درنظام بانکی کشور می باشد. در ادبیات اقتصادی سرمایه به منزله رگ حیات یک نظام اقتصادیتلقی شده و بر تشکیل آن به عنوان مهمترین عامل تعیین کننده رشد و توسعه اقتصادی تاکیدزیادی شده است. همچنین امروزه ریسک ابعاد گسترده ای پیدا کرده و تمام بنگاه های کوچک وبزرگ پیوسته با انواع مختلف ریسک روبرو هستند. بنابراین برای اینکه اقتصاد جامعه به رشد وتوسعه برسد، لازم است هم در بخش تجهیز سرمایه و تامین مالی و هم در موضوع ریسک ومدیریت آن شرایط لازم فراهم شود. در کشورهای پیشرفته این وظایف را بازارهای مالی کارآمدبه عهده دارند. یکی از مهمترین عوامل موثر بر توسعه بازارهای مالی و کارآمد شدن آنها، تنوعبخشیدن به ابزارهای مالی است. برای رسیدن به این هدف باید ابزارهای گوناگون مالی طراحیشود. به منظور طراحی ابزارهای مالی در کشورهای مسلمان علاوه بر بررسی اقتصادی، حقوقی وفنی آن ابزارها باید انطباق آنها با موازین فقهی مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

بازارهای مالی، ابزارهای مالی، رشداقتصادی، موازین فقهی، بانکداری اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.