بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات از دیدگاه حسابرسان داخلی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه دانش حسابداری مالی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JFAK-3-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر سپاسی

دانشگاه تربیت مدرس

علی اصغر انواری رستمی

دانشگاه تربیت مدرس

زینب خواجوی

دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

حسابرسان داخلی انتظار دارند که حسابرسی های فناوری اطلاعات در سازمان آنها افزایش پیدا کند اما به رغم تمام مزیت های ذاتی فناوری اطلاعات، هنوز به کارگیری آن با مقاومت کارکنان در برابر پذیرش فناوری اطلاعات همراه است. با وجود مزایای فراوانی که کاربرد فناوری اطلاعات برای حسابرسان دارد، آنها با مسائل و مشکلات مربوط به کاربرد آن از جنبه های گوناگون همانند عوامل فردی، فرهنگی، سازمانی و اجتماعی روبه رو شده اند. پژوهش حاضر به بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات از جمله عوامل سازمانی، اجتماعی، فناوری، میزان استفاده از فناوری اطلاعات حسابرسی داخلی و عوامل ادراکی در میان حسابرسان داخلی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. با استفاده از نرم افزارهایE-views وSPSS، به بررسی آمارهای توصیفی، آزمون های دوجمله ای و فاصله اطمینان و همچنین تحلیل سلسله مراتبی (AHP) جهت رتبه بندی عوامل پرداخته شد و نتایج آزمون اطلاعات جمع آوری شده از نمونه حسابرسان داخلی، مشخص کرد که تمامی عوامل مورد بررسی، بر پذیرش فناوری اطلاعات در میان حسابرسان داخلی موثرهستند، بطوریکه عوامل فناوری مهمترین عامل تاثیرگذار در میان سایر عوامل می باشد. بادقت بیشتر به عوامل فناوری از جمله مهم بودن، مرتبط بودن و نتایج استفاده ازفناوری اطلاعات و همچنین کیفیت و کمیت ستانده های مورد استفاده، می توان پذیرش فناوری اطلاعات وسیستم های اطلاعاتی را درمیان حسابرسان داخلی افزایش داد.

کلیدواژه ها

پذیرش فناوری اطلاعات, حسابرسی داخلی, عوامل فناوری, تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.