مقایسه نتایج مدلهای انتشار و انتقال رسوب برای آبگیر مارد و ارائه مدل مناسب برای منطقه با استفاده از مدل ریاضی FASTER

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC07_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1858
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت اله صدیق نژاد

کارشناس ارشد مهندسی سازه های آبی - شرکت مهندسین مشاور لار

سید محمود کاشفی پور

استادیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

تجمع رسوبات در کانال دسترسی ایستگاه پمپاژ مارد که بزرگترین ایستگاه پمپاژ کشور است مشکلاتی را ایجاد نموده و ضرورت تحقیق در خصوص انتقال رسوب مفید خواهد بود . به همین دلیل این تحقیق با هدف ارائه یک مدل مناسب انتشار و انتقال بار معلق در " کانـال آبگیـر ایستگاه پمپاژ مارد " و شرایط مشابه اجرا شده است تا بتوان تخمین مناسبی از رسوبگذاری در این کانال داشت . جهت اجرای طرح داده هـای لازم در 215 روز شامل غلظت بار معلق و عمق جریان ( در ابتدا ، وسط و انتهای کانال آبگیر مارد ) و نیز پروفیل عرضی کانال در 5 مقطع استفاده شده است . در طرح حاضر مدل ریاضی FASTER به کار گرفته شده و با توجه به اینکه اصل ) ) Source این مـدل در دسـترس مـی باشـد، امکان بررسی نه حالت ترکیبی حاصل از سه مدل انتشار ( فیشر - کاشفی پور - سئو و چئونگ ) و سه مدل انتقال ( فان رایان ، کاشفی پور و انگلند هانسن ) که با شماره های RM1 تا RM9 در متن مقاله معرفی شدند وجود داشته است . نتایج حاصل از اجرای مدلهای مذکور بـا اسـتفاده از پنج فاکتور RMS ، SE ، E ، b و R 2 تجزیه و تحلیل شده و مقایسه شده اند ، لذا سعی شده است ب هترین مدل انتقال و انتشار بـرای آبگیـر مارد معرفی گردد . در نهایت بین نتایج سه مدل انتقال مورد استفاده در طرح اختلاف معنی داری مشاهده نگردید و نتایج هر سـه مـدل در حـد قابل قبول بوده است، ولی با توجه به اختلاف قابل توجه بین نتایج مدلهای انتشار ، مدل فیشر بهترین مدل انتشار برای شرایط موجـود معرفـی گردید .

کلیدواژه ها

رسوب - سازه های آبی - مدل ریاضی - FASTER کانال آبگیر مارد - مدل های انتشار و انتقال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.