بررسی شیوه های مدیریت بازاریابی در بهبود عملکرد آژانس های خدمات مسافرتی (مطالعه موردی آژانس های خدمات مسافرتی شهر مشهد)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی اکوتوریسم و مدیریت مخاطرات محیطی
  • کد COI اختصاصی: ECOACONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه خجسته فال

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی، موسسه آموزش عالی بینالود مشهد، ایران

سیامک منصوری مقدم

دکتری اکوتوریسم، عضو هیات علمی، استادیار موسسه آموزش عالی بینالود مشهد، ایران

فرید جواهرزاده

عضو هیات علمی ، دکتری اقتصاد جهانگردی

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی شیوه های مدیریت بازاریابی در بهبود عملکرد آژانس های خدمات مسافرتی در آژانس های خدمات مسافرتی شهر مشهد می باشد. . با توجه به اینکه امروزه استفاده از شیوه های مختلفبازاریابی به عنوان ابزاری در ارتباط با کسب و کارهای تجاری و شناساندن محصولات و خدمات تولیدی بین موسسات و شرکت های تجاری نقش بسزایی را ایفا می نماید، به طوری که مشتریان می توانند از طریق شیوه های مختلف بازاریابی اطلاعات لازم برای سفرهای خود را تهیه و جهت مسافرت از طریق آژانس های مسافرتی به صورت مستقل سفر کنند و این امر میسر نمی شود مگر اینکه موسسات و آژانس های مسافرتی برای ارائهمحصولات و خدماتشان به شیوه های بازاریابی آگاهی داشته و آن ها را به خدمت بگیرند. تحقیق حاضر کاربردی و روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی استنباطی و از نظر سنجش، نوع پیمایشی است . در این راستا ۳۸۶ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری شهر مشهد که دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی و گردشگری هستند؛ جامعه آماری این پژوهش را تشکیل می دهند. در راستای انتخاب نمونه آماری در این پژوهش از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده گردیده و خوشه های موردنظر شامل نواحی ۱۳ گانه شهری مشهد می باشند. با توجه به تعداد دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در هر ناحیه به صورت تصادفی نمونه هایی انتخاب گردیده است. بنابراین با استفاده از فرمول کوکران، تعداد پرسشنامه های مدیران آژانس های گردشگری برابر ۶۲ نفر و تعداد پرسشنامه های گردشگران و مشتریان آژانس ها ۹۵ تعیین گردیده است .روایی پرسشنامه بنابر نظر متخصصین امر از اعتبار بالایی برخوردار بود و پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ ۷۵ / ۰ بدست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها ابتدا پرسشنامه ها بین نمونه های آماری منتخب توزیع گردید و سپساطلاعات جمع آوری شده از پرسشنامه وارد برنامه spss شد. در ادامه آزمون های آماری روی این داده ها انجام گرفت. در بررسی آماری به عمل آمده کلیه فرضیه های پژوهش مورد قبول واقع شد و چهار مولفه بازاریابی یعنی محصول، قیمت، مکان و توزیع در بهبود عملکرد آژانس های خدمت مسافرتی و گردشگری موثر شناخته شد.

کلیدواژه ها

مدیریت بازاریابی، آژانس های مسافرتی، مولفه های بازاریابی، گردشگری، مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.