جلوگیری از وقوع انشعاب در ریزشبکه های اینورتری خودگردان با استفاده از تکنیک امپدانس مجازی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله هوش محاسباتی در مهندسی برق، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ISEE-12-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک کیوانی

دانشکده مهندسی برق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

بهادر فانی

دانشکده مهندسی برق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

غضنفر شاهقلیان

دانشکده مهندسی برق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

روش های افتی معمول به طور گسترده در ساختار کنترل واحدهای تولید پراکنده مبتنی بر اینورترهای منبع ولتاژ در یک ریزشبکه استفاده می شوند. با وجود سادگی و قابلیت اطمینان بالای این کنترل کننده ها، اینرسی کم اینورترهای منبع ولتاژ، پایداری سیستم را در برابر اغتشاشات احتمالی تهدید می کند؛ بنابراین، از منظر پایداری، دنبال کردن نقطه کار سیستم برای تعیین منطقه پایدار پارامترهای موثر بر پایداری ریزشبکه ضروری است. بدین منظور در مقاله حاضر، پس از استخراج یک مدل فضای حالت کامل برای ریزشبکه اینورتری، با استفاده از تجزیه وتحلیل مقادیر ویژه و آنالیز مدال، حالت های موثر بر مقادیر ویژه غالب سیستم شناسایی می شوند. سپس با استفاده از آنالیز انشعابات، محدوده پایدار پارامتر موثر بر پایداری ریزشبکه و نوع انشعاب ناشی از تغییر آن تعیین می شود. در ادامه، اثر امپدانس مجازی بر حاشیه پایداری پارامتری ریزشبکه اینورتری بررسی شده است. در این مقاله، با معرفی یک شاخص انشعابات، نسبت X/R مناسب برای امپدانس مجازی از منظر تجزیه وتحلیل سیگنال کوچک و انشعابات، انتخاب شده است. درنهایت، ساختار بهینه سازی چندهدفه ارائه شد تا به موازات جلوگیری از وقوع انشعاب در سیستم، سایر اهداف عملیاتی نیز لحاظ شوند.

کلیدواژه ها

امپدانس مجازی, تئوری انشعابات, پایداری, روش های افتی معمول, ریزشبکه اینورتری جزیره ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.