بررسی زبان شناختی تشبیه در قرآن: براساس رویکرد استعاره ساختی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی دستاوردهای نوین در آموزش، ادبیات، ومترجمی زبان انگلیسی
  • کد COI اختصاصی: RDELTLT01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ثباتی

استادیار، گروه زبان و ادبیات انگلیسی ، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایران

طاهره افشار

استادیار، گروه زبان و ادبیات انگلیسی ، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایران

چکیده

استعاره یکی از بنیادی ترین مفاهیم در حوزه علوم شناختی است که با استفاده از آن قادر به درک مفاهیم انتزاعی می باشیم. به دلیل ماهیت انتزاعی و تجربه ناپذیر مفاهیم دینی ومذهبی، ضرورت درک استعاری در این حوزه ها بیشتر از سایر حوزه ها احساس می شود. ازاین رو، پژوهش حاضر به بررسی تشبیه در قرآن بر اساس اثر به صورت توصیفی- تحلیلی « استعاره ساختی » مطرح در رویکرد می پردازد. روش پژوهش این چارچوبی را که بر اساس رویکرد شناختی استعاره ساختی »۱۵« ، تشبیه قرآنی »۴۴« می باشد. بدین تشبیه شناختی به نام قابل بررسی بودند، مورد تحلیل قرار گرفته اند و سپس به منظور نشان دادن چگونگی عملکرد صورت که از میان صورت طرح واره های مبدا و مقصد ترسیم شده اند. هدف از نگارش این مقاله بررسی استعاره ساختی آیات به ساختی در تبیین تشبیه های قرآنی می باشد. پس از تجزیه و تحلیل داده ها توانایی رویکرد شناختی استعاره مشخص شد که همه افراد از قبیل زن مرد و در تمامی سنین، مخاطب تشبیه های قرآنی هستند. استعاره ساختی با برقرار کردن ارتباط بین جنبه انتزاعی مثل و جنبه ملموس آن توانسته است مفاهیم انتزاعی را بر اساس مفاهیم ملموس ترسیم کند و درک آن را برای مخاطبین میسر کند. افزون براین، تشبیهات قرآنی از تصاویر چند جزئی، استفاده می کنند. هر جزءمشبه، مقابلی درمشبه به دارد و این اجزاء هریک جدا از نقش مستقلی که دارند، با اجزاء دیگر در ارتباط هستند، به طوری که باعث خراب شدن تصویر نقاشی شده در تشبیه می شود؟

کلیدواژه ها

تشبیه، استعاره ساختی، طرح واره تصویری، طرح واره مبدا، طرح واره مقصد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.