ارزیابی عملکرد شرکتهای کوچک و متوسط در پیاده سازی اصول ناب و سبز (مطالعه موردی: ایران خودرو)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET10_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه پایدار

دانش آموخته کارشناسی ارشد، رشته مدیریت صنعتی-تولید، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری سپاها ن

شکیبا خادم القرانی

استادیار مدیریت صنعتی-تولید، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری سپاها ن

محمد شیرعلی

استادیار مدیریت صنعتی-تولید، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری سپاها ن

چکیده

هدف این تحقیق ارزیابی عملکرد شرکتهای کوچک و متوسط در پیاده سازی اصول ناب و سیز (مطالعه موردی: ایران خودرو) میباشد. همانطور که میدانید تغییرات پایدار نخواهند بود. بیشتر فرایندهای اجرایی، دنبالهای از کارهای لازم را توصیف می کنند.اما این دنباله ها در زمینه یکپارچه سازی دانش سازمان نمیباشد. بنابراین، ضروری است که آنالیز شود چگونه دانش و جریان دانش را میتوان توضیح داد. پژوهش نشان داد که بسیاری از جریانهای دانش مختلف میتوانند در طول اجرای سیستم تولید ناب رخ دهند و این به صورت غیر متمرکز است، نقش رویکردی خاص میتواند به شناسایی روش مناسب از مدیریت دانش کمک کند. لذا در این تحقیق به ارزیابی عملکرد شرکتهای کوچک و متوسط در پیاده سازی اصول ناب و سبز برای شرکتهای ایران خودرو به عنوان نمونه موردی پرداخته میشود. تعداد ۳۸۴ نفر به عنوان نمونه مورد ارزیابی قرار گرفته است. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانهای، مصاحبه، اینترنت و میدانی و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته صورت گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل دادههای جمعآوری شده که به روش معادلات ساختاری نشان داد که بیشترین تاثیر را تفکر ناب بر تولید ناب دارد. قابل ذکر است تمامی فرضیهها ارتباط مثبت و مستقیم دارند. این پژوهش شامل سه فرضیه است که در نهایت همه فرضیه ها مورد تایید قرار گرفت. قابل ذکر است به منظور افزایش بهرهوری (که خود بهره وری شامل اثربخشی در شرکتهای کوچک و متوسط و میزان کارایی به صورت توام میباشد و کاهش هزینههای موجود در سازمان ضرورت استفاده از روشهای مطرح دنیا از قبیل تفکر ناب لازم میگردد، این متد در اکثر نقاط جهان توسط افرادی سخت کوش اجرا گردیده و آنها با تشکیل تیمهای تخصصی مورد نیاز، به انجام کارهای گروهی در جهت شناسایی تولید و تفکر ناب پرداخته شده است. لذا با این روش میتوانیم مشکلات زیادی را از سر راه برداشته و شرکت ایران خودرو را به موقعیتهای عالی به وسیله کاهش سرمایه و افزایش بهرهوری برسانیم. پس نیاز است جهت اجرای موارد ذکر شده، دقت لازم را داشت و گام به گام مراحل پیشنهادی را اجرا نمود. نباید فراموش گردد که در این زمینه حمایت مدیران شرکت ایران خودرو بسیار حائز اهمیت است.

کلیدواژه ها

تاب، تفکر ناب، شرکتهای کوچک و متوسط، سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.