مزایا و محدودیت های استفاده از فناوری بلاکچین در مدیریت زنجیره تامین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF04_539
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 651
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن شفیعی علوی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه فناوری اطلاعات ، واحد شیراز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، شیراز ، ایرا ن

امیر رضا استخریان حقیقی

استادیار گروه فن آوری اطلاعات ، واحد شیراز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، شیراز ، ایرا ن

چکیده

بشر با توسعه تکنولوژی درهم آمیخته است تا با طراحی روش های نوآورانه و رویکردهای جدید، فرایند جریان اطلاعات و محصولات از تامین کنندگان به مصرف کنندگان را تسهیل نماید. بلاکچین از طریق یک الگوریتم توافق عمومی بین افراد عمل می کند که پس از توافق؛ امکان تغییر یا حذف آن نیست . از ویژگی های منحصر به فرد بلاکچین، یکپارچگی داده ها است. استفاده از بلاکچین، برای جلوگیری از تهدید یکپارچگی داده ها، یک انتخاب مناسب است، اما محدودیت های کنونی از جمله تاخیر بالا، امکان پذیری عملی هر راه حل مبتنی بر بلاکچین را محدود می کند. توانایی فناوری بلاکچین برای ثبت معاملات در دفتر کل توزیع شده، فرصت های جدیدی برای دولت ها ارائه می دهد . بهبود شفافیت، جلوگیری از تقلب و ایجاد اعتماد به آن از جمله مزایای بلاکچین می باشد. از آنجا که همواره یکی از دغدغه های اصلی شرکت ها، رسیدن به سهم بازار بیشتر می باشد و با توجه به مطالعات موجود، این امر با داشتن هماهنگی و تشریک مساعی در کل زنجیره تامین و در نتیجه رسیدن به توانمندی های رقابتی از جمله داشتن نوآوری، تحویل به موقع، کیفیت محصول و هزینه کمتر و ... قابل دستیابی می باشد . هدف تحقیق حاضر بررسی مزایا و محدودیت های استفاده از فناوری بلاک چین در مدیریت زنجیره تامین می باشد. تحقیق حاضر مروری بوده و نتایج حاصل از آن بیانگر آن است که تکنولوژی بلاکچین می تواند از جمع آوری، ذخیره سازی و مدیریت داده ها پشتیبانی کند.گشودگی، شفافیت، خنثی بودن ، قابلیت اعتماد و امنیت برای تمام عوامل زنجیره تامین و سهامداران می تواند در این زمینه تکنولوژیکی وجود داشته باشد

کلیدواژه ها

فناوری بلاکچین ، مدیریت زنجیره تامین ، یکپارچگی داده، بهبود شفافیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.