ارائه رویکرد یکپارچه امکان سنجی در گردشگری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF04_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ناصری

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم اقتصادی ، دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری، دانشگاه یزد ، ایران

محمدعلی فیض پور

استادیار اقتصاد، دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابدار ی، دانشگاه یزد، ایران

چکیده

بر اساس اصول گردشگری پایدار باید یک رابطه مثبت بین گردشگران، محیط زیست و جوامع میزبان برقرار باشد تا ظرفیت و کیفیت کوتاه مدت و بلند مدت منابع طبیعی و منابع انسانی حفظ شود و صنعت گردشگری به اهداف مورد نظرخود دست یابد. لازمه این تعامل این است که مطالعه امکان سنجی را به یک ابزار پویا تبدیل کرد تا به عنوان رویکرد ی برا ی ارزیابی صحیح پروژه های گردشگر ی مفید واقع شود. از آنجا که اکثر تکنیک های امکان سنجی در گردشگری از نظر رویکرد منظم نیستند و امکان سنجی مالی و اقتصادی روش غالب برای ارزیابی پروژه های سرمایه گذاری در گردشگری هستند و به کاهش تاثیرات منفی گردشگری و حفظ ماندگاری طولانی مدت آن توجهی ندارند؛ بر این اساس به منظور ارزیابی صحیح سرمایه گذاری در پروژهای گردشگری، این مقاله به بررسی یک رویکرد یکپارچه برای تجزیه و تحلیل امکان سنجی در گردشگری می پردازد که به عنوان مورد کاربردی، احداث رستوران در یک منطقه نمونه گردشگری در استان کرمانشاه ارائه شده است . در این مطالعه امکان سنجی احداث پروژه سرمایه گذاری از لحاظ جنبه مالی و اقتصادی و ارزیابی تاثیرات از دیدگاه نخبگان و کارشناسان گردشگری منطقه بررسی می شود. داده های مورد نیاز در بخش مالی و اقتصادی از مرکز آمار ایران و داده های مربوط به ارزیابی اثرات از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. برای ارزیابی جنبه مالی و اقتصادی از نرم افزار کامفار و برای ارزیابی اثرات از فرایند تحلیل مراتبی AHP استفاده شد. نتایج امکا نسنجی مالی و اقتصادی این مطالعه نشان داده است که طرح راه انداری رستوران از نظر مالی و اقتصادی توجیه پذیر بود. علاوه بر این در زمینه ارزیابی تاثیرات از نظر کارشناسان، توسعه گردشگری منطقه بر معیارهای رونق اقتصادی، شهرت منطقه، احساس تعلق افراد نسبت به محل زندگیشان ، مرمت و بازسازی بناها و آثار تاریخی تاثیر زیادی خواهد داشت. این پژوهش رویکرد جدید ی را برای انجام مطالعه امکان سنجی پروژه گردشگری معرفی می کند که می تواند به توسعه پایدار منجر شود

کلیدواژه ها

مطالعات امکان سنجی، گردشگری، تصمیمات سرمایه گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.