بررسی توزیع درآمد در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF04_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام نوبهار

استادیار اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه تبریز، ایران

سجاد حسنقلی زاده

کارشناس ارشد اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه تبریز، ایران

چکیده

یکی از مشکلاتی که همه جوامع بشری با آن دست به گریبان هستند توزیع نابرابر درآمد و ثروت در میان اعضای جامعه است. مسئله ای که از آن با عنوان شکاف طبقاتی نیز یاد می شود. نابرابری و شکاف طبقاتی از این جهت حائز اهمیت است که همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و جامعه را از رسیدن به کمال خود باز می دارد. حال آنکه این موضوع درجوامع اسلامی از اهمیت بیشتری برخوردار است. هدف اصلی مطالعه حاضر بررسی توزیع درآمد در ایران طی دوره ۱۳۸۵-۱۳۹۶ است. در این راستا ابتدا به بررسی شاخص های نابرابری درآمد در ایران پرداخته شده است و با توجه به ساختار متفاوت توزیع درآمد در مناطق شهری و روستایی، این دو بخش به صورت مجزا مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که درسال های اخیر، مناطق شهری، روستایی و کل کشور ایران به لحاظ شاخص های نابرابری درآمد در وضعیت مطلوبی قرار ندارند. همچنین مطابق نتایج در تمامی سال های مورد بررسی توزیع درآمد مناطق روستایی، مناطق شهری و کل کشور هیچ یک از توزیع پارتو پیروی نمیکنند که نشان از نابرابری توزیع درآمد در این مناطق دارد. با استنتاج از نتایج و تحلیل های مطالعه حاضر پیشنهادمی شود جهت تحقق عدالت و افزایش رضایتمندی اجتماعی بحث توزیع درآمد و سیاست های موثر جهت کاهش نابرابری درآمد بیش از پیش مورد توجه سیاستمداران و دولتمردان قرار گیرد.

کلیدواژه ها

توزیع درآمد، توزیع پرتو، نابرابری درآمد، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.