نقش نوسانات نرخ ارز بر ارزش صادرات و واردات بین ایران و چین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF04_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 786
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه سمینی فرهادی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی (گرایش بازرگانی بین الملل)، دانشکده مدیریت و حسابداری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، ایران

سیدولی طباطبائی هنزائی

استادیار ، دانشکده مدیریت و حسابداری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، ایران

چکیده

اهمیت و نقش تجارت خارجی و موضوع آن در اقتصاد بین الملل بر هیچ کس پوشیده نیست. بدون شک تجارت بین الملل یکی از مهم ترین مسائل اقتصادی و خصوصا در چند دهه اخیر بوده است. تجارت خارجی شامل واردات و صادرات می باشد که در کشورهای در حال توسعه نقش زیربنایی در رشد آنها دارد. افزایش واردات و صادرات اغلب موجب افزایش سطح فعالیت ها و تولیدات داخلی می شود و سیر توسعه و رشد را تسریع می بخشد. نظر به اینکه در چند سال گذشته چین به عنوان اصلی ترین شریک تجاری ایران مطرح بوده است بر آن شدیم تا این دو کشور را به عنوان کشورهای اصلی در تحقیق خود برگزینیم . با توجه به اینکه بررسی نقش عوامل موثر بر صادرات و واردات از جمله نوسانات نرخ ارز از اهمیت خاصی برخوردار می باشد همچنین از جمله عوامل مهم تاثیرگذار بر صادرات و واردات کشورمان نوسانات نرخ ارز بوده است، لذا سعی شده است با استفاده از روش های اقتصادسنجی؛ مدل الگوی واردات و صادرات را طی سال های ۱۳۸۴-۱۳۹۱ با استفاده از آمارهای فصلی که در دسترس می باشد، برآورد نموده و به بررسی اثر نوسانات نرخ ارز بر آن پرداخته شود. به این ترتیب که سوابق ۲۰ صنعت صادراتی از ایران به چین و ۳۲ صنعت وارداتی ایران از چین مورد مطالعه قرار گرفته است. طبق نتایج بدست آمده، نوسانات نرخ ارز بر صادرات و واردات بین ایران و چین اثر معنادار داشته به این ترتیب که بر صادرات ایران به چین تاثیر منفی دارد وافزایش نوسانات نرخ ارز واردات ایران از چین را افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

نوسانات نرخ ارز ، صادرات و واردات ، تجارت خارجی ، ایران و چین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.