بررسی تاثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم بر ویژگی های مغناطیسی و ساختاری ابررسانای سرامیکی پایه بیسموت Bi۲Sr۲Ca۲Cu۳O۱۰+θ

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مواد پیشرفته در مهندسی، دوره: 40، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAME-40-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام فلاح آرانی

Non-Metallic Materials Research Group, Niroo Research Institute (NRI), Tehran, Iran

سعید باغشاهی

Department of Materials Engineering, Faculty of Engineering, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran

آرمان صدقی

Department of Materials Engineering, Faculty of Engineering, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran

فاطمه شهباز طهرانی

Non-Metallic Materials Research Group, Niroo Research Institute (NRI), Tehran, Iran

چکیده

در این مقاله تاثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم بر ساختار و خواص مغناطیسی ابررسانای Bi۱.۶Pb۰.۴Sr۲Ca۲Cu۳O۱۰+θم(Bi-۲۲۲۳) از سیستم سرامیکی پایه بیسموت بیسکو (BSCCO) بررسی شده است. برای این منظور ترکیب ابررسانای Bi-۲۲۲۳ به روش سل- ژل تهیه شده و در ادامه، فرایند اصلاح سطح نانوذرات دی اکسید تیتانیم، توسط واکنش شیمیایی با تولوئن دی ایزوسیانات (TDI) صورت گرفت. با هدف مشخصه یابی ترکیبات سنتز شده و بررسی اثر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم بر خواص ساختاری و ابررسانایی نمونه ها، اندازه گیری های پراش پرتوی ایکس، تصویربرداری میکروسکوپی گسیل میدانی، پذیررفتاری مغناطیسی و منحنی هیسترزیس انجام گرفت. بر اساس تحلیل الگوی پراش پرتوی ایکس نمونه ها با استفاده از نرم افزار MAUD، افزودن مقادیر کم نانوذرات دی اکسید تیتانیم بر شکل گیری فاز مطلوب Bi-۲۲۲۳ تاثیر محسوسی نداشته و افزودن مقادیر بالاتر نانوذرات (۰/۸ درصد وزنی) درصد شکل گیری این فاز را کاهش می دهد. بر اساس اندازه گیری های مغناطیسی، دمای گذار ابررسانایی با افزایش درصد نانوذرات کاهش می یابد و افزودن نانوذرات بر پهنای حلقه هیسترزیس تاثیر گذاشته و ترکیب با ۰/۲ درصد وزنی، بیشترین مقدار مغناطش پذیری، پهنای حلقه هیسترزیس و چگالی جریان بحرانی را داراست.

کلیدواژه ها

Bi-۲۲۲۳ superconductor, Titanium dioxide, Hysteresis loop, Magnetic susceptibility., Bi-۲۲۲۳, دی اکسید تیتانیم, حلقه هیسترزیس, پذیرفتاری مغناطیسی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.