تحلیل اصل یاددهی یادگیری در برنامه ریزی درسی با تاکید بر منابع اسلامی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم تربیتی از دیدگاه اسلام، دوره: 9، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_EDUC-9-16_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا ویسی

استادیار گروه روان شناسی و علوم تربیتی، پژوهشکده فرهنگی- اجتماعی، پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع)، قم، ایران

هادی حاجی دنیادیده

استادیار گروه مدیریت آموزشی، دانشکده الهیات و معارف اسلامی هدی، قم، ایران

نرجس شرفی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشکده الهیات و معارف اسلامی هدی، قم، ایران

چکیده

هدف این پژوهش، تحلیل مولفه های اصل یاددهی- یادگیری با تاکید بر منابع اسلامی در برنامه ریزی درسی است. راهبرد یاددهی- یادگیری، جایگاهی ویژه در برنامه ریزی درسی دارد؛ به ­گونه ای که غفلت از آن و بی ­توجهی به مولفه های لازم برای شکل گیری فرایند مطلوب یاددهی- یادگیری، به ­میزانی قابل ملاحظه بر تعلیم و تربیت دانش آموزان اثر می ­گذارد. این پژوهش ازنوع تحقیقات کاربردی است و جمع ­آوری داده­ های موردنیاز برای انجام ­دادن آن با استفاده از روش فیش ­برداری صورت گرفته و به­ منظور تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای مضمون به ­شیوه توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، مجموعه ­ای از کتاب ­های اسلامی و روایی را شامل می ­شود و یافته ­های تحقیق نشان می­ دهد مولفه های اصل یاددهی- یادگیری برای برنامه ­ریزی درسی در منابع اسلامی بدین شرح­اند: سودمندی و ارزشمندبودن علم؛ شیوه های یاددهی- یادگیری؛ عوامل موثر بر یادگیری؛ فرایند یاددهی- یادگیری.

کلیدواژه ها

یاددهی یادگیری, برنامه ریزی, برنامه ریزی درسی, منابع اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.