اثر بی ثباتی نرخ ارز بر رشد اقتصادی تحت رژیم های مختلف ارزی و ساختار مالی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه اقتصاد و الگو سازی ( اقتصاد سابق)، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ECOJ-10-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام محمدی

دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

علیرضا کازرونی

استاد گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

حسین اصغرپور

استاد گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

این پژوهش به بررسی نقش رژیم­های ارزی و ساختار مالی بر رابطه بین بی ثباتی نرخ ارز و رشد اقتصادی می پردازد. هدف اصلی این است که علیرغم این که بی ثباتی نرخ ارز می تواند بر عملکرد متغیرهای کلان اقتصادی اثر منفی بگذارد، اما ساختار مالی همانند یک کانال می تواند، اثر این بی ثباتی را تغییر دهد. برای بررسی این رابطه، داده های ۵۳ کشور با رژیم ارزی شناور و ثابت طی بازه زمانی ۲۰۱۶-۱۹۸۷ در نظر گرفته شده است. به منظور برآورد بی ثباتی نرخ ارز از الگوی واریانس ناهمسانی شرطی اتورگرسیو تعمیم یافته و برای تشخیص اثر بی ثباتی ارز بر رشد اقتصادی از روش پویای گشتاورهای تعمیم یافته استفاده شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که در کشورهای با رژیم ارزی شناور، اثر بی ثباتی نرخ ارز بر رشد اقتصادی در ساختار مالی بانک محور منفی بوده و با افزایش سطح شاخص ساختار مالی از یک سطح آستانه ای، اثر مثبت بی ثباتی نرخ ارز بر رشد تولید ناخالص داخلی مشاهده شده است. پس می توان نتیجه گرفت که کشورهای با رژیم ارزی شناور در بلندمدت با انتقال نظام مالی از بانک محور به بازار محور می توانند از اثرات نامطلوب بی ثباتی نرخ ارز جلوگیری کنند.

کلیدواژه ها

بی ثباتی نرخ ارز, داده های تابلویی پویا, ساختار مالی, رشد اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.