ارزیابی و مدل سازی پیش بینی تولید برق از مخزن زمین گرمایی شمال غرب سبلان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی
  • کد COI اختصاصی: IEAC06_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرمهدی سیدرحیمی نیارق

عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

در این مقاله یک مدل پیش بینی تولید برق در جهت تخمین ظرفیت جدید مخزن زمین گرمایی شمال غرب سبلان توسعه داده شد. به همین منظور از مدل عددی توسعه داده شده در حالت طبیعی با استفاده از مدل مفهومی بروز شده در سال های اخیر، به عنوان مدل اولیه استفاده گردیده است. این مدل با مدول EOS۱ در شرایط اشباع و با کد شبیه ساز Tough۲ توسعه داده شده بود. مدل سازی مرحله پیش بینی تولید برای ۲۰ سال و با استفاده از کد شبیه ساز ذکر شده، اجرا شد. در مدت مدل سازی، تولید، تغذیه و تخلیه سیال ثابت نگه داشته شد. نرخ تولید سیال زمین گرمایی از یک چاه تولیدی با استفاده از مدل قابلیت تحویل دهی تعیین شد. مدل سازی در چهار سناریو تولید نیرو (هشت مورد با حفر چاه های جبرانی و بدون چاه های جبرانی) انجام شد. این چهار سناریو به ترتیب ۲۵، ۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ مگاواتی تعریف شدند. مرحله ارزیابی سناریوها، با در نظر گرفتن کاهش پارامترهای فشار، حرارت، آنتالپی و نرخ جریان سیال و تولید بخار چاه ها انجام پذیرفت. نتایج ارزیابی سناریوها نشان داد که عوامل اصلی کنترل کننده ظرفیت تولید در میدان زمین گرمایی شمال غربسبلان افت فشار و آنتالپی سیال تولیدی می باشد. این میدان برای بیش از ۱۵۰ مگاوات برق نمی تواند آنتالپی مورد نیاز سیال ورودی را تامین کند. لذا با توجه به این مورد و کاهش نرخ تولید، میدان می تواند حداکثر ظرفیت ۱۱۴ مگاوات برق را برای دوره زمانی ۷۰ سال تامین کند. برای این مقدار تولید، یک محدوده ای به مساحت ۳/۱۲۵ کیلومترمربع به عنوان زون تولید اصلی که دارای آنتالپی بیش از آنتالپی سیال ورودی نیروگاه است، شناسایی گردید.

کلیدواژه ها

مدل مفهومی، مدل سازی عددی، مدل سازی سناریوی تولید، ظرفیت تولید برق، مخزن زمین گرمایی شمال غرب سبلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.