روش های نوین در مدیریت بحران و سیلاب با تاکید بر کاهش خسارات و تلفات ناشی از سیل در استان ایلام

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی شهرسازی، معماری، عمران، محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: UACECONF02_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد نوحه گر

استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

مجید باشی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی در سوانح طبیعی دانشگاه تهران

فرشاد باقرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی در سوانح طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

سیل پدیده ای طبیعی است که جوامع بشری آنرا به عنوان یک واقعه اجتناب ناپذیر پذیرفته اند. دسته ای از حوادث طبیعی که انسان برآنها برچسب (بلایای طبیعی) زده است . اگر بشر خود وسکونتگاه واموال خودرا بدون دفاع درمعرض هجوم سیل قرار نمی داداین پدیده طبیعی درخاطره بشرچنان تصویر هول انگیزی باقی نمی گذاشت .سالانه در کشور خسارات بسیار زیادی چه از نظر اقتصادی تخریب محیط زیست، منابع طبیعی و مسکونی و چه تلفات جانی وارد می نماید. مطابق آمار تهیه شده توسط سازمان ملل متحد در میان بلایای طبیعی، سیل و طوفان بیشترین تلفات و خسارات را به جوامع بشری وارد آورده اند، بگونه ای که تنها در یک دهه میزان خسارات ناشی از سیل وطوفان بالغ بر ۲۱ میلیارد دلار در مقابل ۱۸ میلیارد دلار خسارات ناشی از زلزله بوده است. این امر در کشور ما نیز صادق است و در اغلب سالهای گذشته حدود ۷۰% اعتبارات سالانه طرح کاهش اثرات بلایای طبیعی و ستاد حوادث غیر مترقبه صرف جبران خسارات ناشی از سیل شده است. هدف اصلی این مقاله مدیریت بحران و سیلاب با تاکید بر کاهش خسارات و تلفات ناشی از سیل در استان ایلام است که بتواند با ارائه راه کارهای علمی ، کاربردی ، سازنده و با اتخاذ تدابیر و اقدامات لازم در کاهش احتمال خسارات با خطرات سیل و ارزیابی تاسیسات مورد نیاز سیلاب ها را پیش بینی و به کنترل در آورد و خسارات ناشی از آن در محدوده استان ایلام را به حداقل ممکن رساند.

کلیدواژه ها

سیلاب، سیل، خسارت، تلفات، ایلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.