بررسی اثرات هوشمندسازی شهری بر اکولوژی شهر
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی شهرسازی، معماری، عمران، محیط زیست
- کد COI اختصاصی: UACECONF02_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2576
نویسندگان
دکتری معماری، شهرداری مشهد
کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری،شهرداری مشهد
چکیده
با توجه به روند رو به رشد جمعیت شهرنشین در اقصی نقاط دنیا و به ویژه در کشورهای در حال توسعه، در آینده ای نه چندان دور با جهانی عمدتا شهرنشین مواجه خواهیم شد که جهت برآورده سازی نیازهایشان، زمین شهری را بیش از توان اکولوژیکی اش مورد بهره کشی قرار خواهند داد. رشد فزاینده جمعیت جهان و گرایش عمده به سوی شهرنشینی، ﺁثار فاجعه ﺁمیزی بر محیط و فضاهای شهری داشته است. باید بپذیریم که توسعه فیزیکی و رشد شهرهای ایران، متناسب با نیازهای جامعه شهری بود. با بروز تحولات جدید، شهرها به سرعت تغییرات و دگرگونی هایی را پذیرا شدند. این دگرگونی ها به شکل رشد سریع جمعیت و گسترش فیزیکی شتاب آمیز شهرها و به صورت نامتعادل و ناهماهنگ بوده است. مهمترین مساله ای که در برابر توسعه شهری قرار می گیرد، مکان استقرار آنهاست. اصولا استقرار و پیدایش یک شهر بیش از هر چیز تابع شرایط محیطی و موقعیت جغرافیایی است، زیرا عوارض و پدیده های طبیعی در مکان گزینی، حوزه نفوذ، پراکندگی، توسعه فیزیکی و امثال آن اثر قاطعی دارند. نظریه شهر هوشمند که بر پایه پاسخ به مشکلات عدیده شهرنشینان شکل گرفت مباحث پایداری را همچون اختلاط کاربری ها، دسترسی آسان، حفظ محیط طبیعی و ... را در عرصه شهرسازی و برنامه ریزی شهری مطرح ساخت. نظریه شهر هوشمند نکاتی را برشمرد که ضمن حمایت از زندگی نوین شهری بتواند مسائل و مشکلات آن را نیز در قالب رعایت و اجرا تکنیک های شهرسازی نوین در دل شهرهای موجود و در تضاد با پراکنده رویی شهری برطرف سازد. این پژوهش با هدف صرفه جویی در منابع، زمان و انرژی در شهرها، به تبیین مفهوم "هوشمندی" درشهر و شناسایی و معرفی اثرات آن بر اکولوژی شهر پرداخته است. با توجه به موضوع مورد مطالعه، بارویکردی "تحلیلی- توصیفی" به شناخت ویژگی های شهر هوشمند به عنوان شاخص ها پرداخته شده و بامحاسبه امتیاز هر یک از شاخص ها و بررسی و ارزیابی آن ها، موثرترین نتایج حاصل از هوشمندسازی شهرها و اثرات آن بر اکولوژی شهر تعیین می شوند. این پژوهش نشان می دهد نیاز و هزینه اصلی شهرهای هوشمند، ایجاد زیرساخت های شهری گسترده ای است که نه تنها از منظر اقتصادی سودآوری و بهینه سازی را به همراه دارند، بلکه کیفیت زندگی شهروندان را به طور مطلوب ارتقاء می دهند.کلیدواژه ها
شهر هوشمند، اکولوژی شهری و پایداری شهریمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.