مروری بر ساختار و بهبود پارامترهای اصلی مبدل های افزاینده غیرایزوله DC/DC
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه روش های هوشمند در صنعت برق، دوره: 12، شماره: 48
- کد COI اختصاصی: JR_JIPET-12-48_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 489
نویسندگان
دانشکده مهندسی برق- واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
دانشکده مهندسی برق- واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
مرکز تحقیقات ریز شبکه های هوشمند- واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
مرکز تحقیقات ریز شبکه های هوشمند- واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
دانشکده مهندسی برق- واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده
چکیده: تولید انرژی الکتریکی پاک از اساسی ترین نیازهای پیش روی بشر امروز است. از این رو استفاده از نیروگاه هایی تولید برق که سوخت های تجدیدپذیر و سازگار با محیط زیست (انرژی های نو) به عنوان سوخت پایه آن هاست، بشدت مورد اقبال قرار گرفته است. حال آنکه سطح ولتاژ خروجی نیروگاه های محلی تولید انرژی الکتریکی بر پایه انرژی های نو، به عنوان ولتاژ ورودی طبقات بعدی (اینورترها و ...)، پایین است. از این رو محققان سعی کرده اند با استفاده از مبدل های افزایندهDC/DC این عیب را برطرف سازند. ساختارهای مربوط به این مبدل ها بر اساس انتظارات طراح مانند ضریب بهره ولتاژ، توان خروجی، بازده، مشخصات ولتاژ ورودی و ... متفاوت است. مبدل های افزاینده به کمک کلیدزنی و ذخیره انرژی در سلف خود، وظیفه افزایش ولتاژ DC را بر عهده دارند. اما همین ساختار ساده را می توان به کمک ترفندهای جدید همچون، استفاده از تزویج مغناطیسی، افزودن مدارات افزاینده غیر فعال به ساختار مبدل ، ایجاد ساختارهای کامل تر با بهره بردن از چندین کلید اکتیو و حتی ترکیب چند ساختار با هم به نقطه مطلوبی از نظر بهره ولتاژ رساند. از سوی دیگر با روش های کلیدزنی نرم ( رزونانس و اسنابر و ...) راندمان مبدل های افزاینده در محدوده قابل قبولی قرار می گیرند. در این مقاله، انواعی از نیروگاه های بر پایه انرژی های نو و سپس مبدل های افزاینده که از اساسی ترین ارکان یک نیروگاه بر پایه انرژی های نو هستند، از نظر ساختارهای افزاینده و روش های کاربردی جهت بهینه سازی این مبدل ها به خصوص از نظر کاهش تلفات و افزایش راندمان دسته بندی شده است.کلیدواژه ها
مبدل های غیر ایزوله, ضریب بهره ولتاژ, راندمان, کلید زنی نرم, ساختار رزونانسی, مدارات اسنابراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.