شرایط کنترل شیوع کرونا- مدل پویاشناسی سیستم کالیبره شده با مبتلایان رسمی مورد انتظار و مبتلایان رسمی گزارش شده در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی انجمن پویایی شناسی سیستم ها
  • کد COI اختصاصی: SYSTEMDYNAMIC03_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 868
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام عزیزی

تهران- خیابان انقلاب، بین حافظ و چهارراه ولیعصر، کوچه سعید دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

عباس سیفی

تهران- خیابان انقلاب، بین حافظ و چهارراه ولیعصر، کوچه سعید دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

بیماری های واگیردار با اثری که بر سلامت جسمی و روانی و همچنین شاخص های اقتصادی در جوامع دارند بسیار حائز اهمیت هستند. شناخت نحوه شیوع و پویایی انتشار ویروس در جامعه جهت اتخاذ تصمیمات صحیح و به موقع حیاتی است. رویکرد پویایی شناسی سیستم یک روش مناسب و علمی برای مدل سازی و مطالعه رفتار شیوع این نوع همه گیری هاست. مطالعات زیادی در مورد بیماری های واگیردار در ادبیات همه گیری شناسی وجود دارد اما در مورد ویروس کرونا، سابقه ی بررسی و مدل سازی رفتار شیوع آن در ایران به طوری که با داده های رسمی کالیبره شده باشد، چندان به چشم نمی خورد. در این مطالعه، علاوه بر بررسی شرایط ایران به طور خاص، یک مدل جدید پویا شناسی سیستم شامل جداسازی جمعیت مستعد، شناسائی و قرنطینه افراد آلوده و نقش اطلاع رسانی در شیوع بیماری ارائه شده است. در این مطالعه مدل براساس تعداد رسمی مبتلایان کالیبره شده است که این تعداد بخشی از مبتلایان واقعی هستند. این کار با تعریف یک متغیر مستقل برای مبتلایان رسمی در مدل انجام شده است. یکی از مهمترین دستاوردهای این مطالعه آنست که با تغییر تمرکز از پیش بینی بر یافتن شرایط مهار، این شرایط بر حسب میزان شناسایی و قرنطینه بیماران و سطح نرخ تماس بدست می آید. از یافته های مهم دیگر این است که نرخ تماس نباید به بازخورد از مرگ و میر رها شود وگرنه بیماری با امواج پیدرپی ادامه خواهد یافت. درصورت رسیدن به آن شرایط و البته حفظ آن، دیگر نباید نگران بروز موج های بعدی شیوع بیماری بود.

کلیدواژه ها

شرایط مهار، بیماری کرونا، کالیبراسیون با مبتلایان رسمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.