خطاهای رایج در مدل سازی پویایی شناسی سیستم ها و انتشار نتایج آن: تبیین خطای روش شناسی و ادراکی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی انجمن پویایی شناسی سیستم ها
- کد COI اختصاصی: SYSTEMDYNAMIC03_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 599
نویسندگان
دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف و موسسه آموزش عالی امام جواد (ع) یزد
چکیده
کاربرد پویایی شناسی سیستم ها بعنوان یکی از رویکردهای تفکر، تحلیل و حل مسئله امروزه بشدت افزایش یافته است. در ایران در سال های اخیر مطالعات روش شناسانه و عملگرایانه خوبی در این زمینه انجام شده است. رشد کمی مطالعات هر چند نکته مثبتی می باشد اما از آنجا که ممکن است بعضی از افراد بدون دانش عمیق نسبت به آن یا تنها بدلیل مد بودن این رویکرد از آن استفاده کرده و مطالعات با کیفیت پایینی ارائه کنند لذا نیاز به تعمق بیشتر، آموزش و آگاهی بخشی در این زمینه است. یکی از روش های عمق بخشیدن به دانش متخصصان هر رشته از جمله رشته پویایی شناسی سیستم ها تبیین خطاهای رایج در استفاده از آن می باشد. در این مقاله با هدف ارائه خطاهای رایج در پویایی شناسی سیستم ها و دسته بندی آنها و با تفکیک خطاهای روش شناسانه و خطاهای ادراکی به مرور مدل های ارائه شده در مقالات علمی پژوهشی چاپ شده در ایران پرداخته شده است. نتایج بررسی نشان داد که نزدیک به نیمی از مقالات دارای خطای آشکار هستند. خطاها در دو دسته کلی شامل خطاهای مدل سازی و خطاهای انتشار نتایج قرار دارند. اکثر خطاهای مدل سازی روش شناسانه است تا ادراکی و مربوط به نمودارهای علت و معلولی است و بر نتیجه مدل تاثیر زیادی ندارد. اما خطاهای مربوط به نمودار جریان تاثیر زیادی بر نتایج حاصل از شبیه سازی مدل دارد.کلیدواژه ها
رویکرد پویایی شناسی سیستم ها، خطاهای رایج، خطای روش شناسی، خطای ادراکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.