اثربخشی طراحی مثبت در طراحی ظروف غذاخوری برای زوج های جوان ایرانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مبانی نظری هنرهای تجسمی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_VISUA-6-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم زارع

کارشناس ارشد طراحی صنعتی، دانشگاه تهران، ایران.

حسن صادقی نائینی

دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران.

علیرضا اژدری

استادیار گروه طراحی صنعتی، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، ایران.

جمشید امامی

مربی گروه طراحی صنعتی، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، ایران.

چکیده

با توجه به معضلات جوامع امروزی، به­ نظر می ­رسد که فرصت تعامل و گفتگو بین افراد خانواده به حداقل رسیده است. احساسات در تصمیم ­گیری­ ها به ما کمک می­ کنند و احساسات مثبت برانگیزاننده خلاقیت و یادگیری بیش تر فرد می ­باشند. به اعتقاد روان­شناسان، افرادی که در موقعیت احساسی مثبت قرار می­ گیرند، بهتر می ­توانند از عهده مشکلات برآیند و راه­ حل مناسبی برای آن ها پیدا کنند. هدف پژوهش، بهبود روابط افراد در خانواده به کمک برانگیختن احساسات مثبت در کاربران می ­باشد. لذا، با در نظر گرفتن کم شدن میزان تعاملات بین افراد خانواده به عنوان جامعه ­ای کوچک، از بین زمان­ هایی که افراد یک خانواده همگی با هم در ارتباطند، زمان صرف غذا برای خلق احساس مثبت در نظر گرفته شد. پرسشی که باید پاسخ داده شود، این است که، چگونه می­ توان از طریق طراحی احساسات مثبت را در کاربر برانگیخت. این پژوهش از نوع مقطعی بوده و ­به ­شیوه مردم­ نگاری و توسط پرسش نامه، مشاهده و مصاحبه با افراد مختلف طی زمانی بیش از یک سال پیگیری شد. با توجه به نتایج به دست آمده از تحقیق، به نظر می­ رسد که ارتقای سطح روابط اجتماعی و خانوادگی از طریق طراحی امکان­پذیر می ­باشد. بررسی­ های انجام شده روی انواع ظروف غذاخوری نشان داد که فرم، جنس، رنگ و چیدمان ظروف غذاخوری بر میزان تعامل بین افراد هنگام صرف غذا و برانگیختن بیش تر احساسات مثبت تاثیرگذار است و می­ تواند به بهبود روابط بین افراد خانواده کمک نماید. تاثیرگذاری فرهنگ جهانی بر فرهنگ بومی می ­تواند در طراحی ظروف نقش بسزایی را ایفا نماید.

کلیدواژه ها

روان شناسی مثبت, طراحی مثبت, احساسات مثبت, طراحی احساس گرا, ظروف غذاخوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.