تاثیر مثبت سوگیری در توسعه مطالعات علوم انسانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی آسیب شناسی پایان نامه ها و رساله های حوزه علوم انسانی-اسلامی با تاکید بر نقد کارآمدی پایان نامه ها و رساله ها
  • کد COI اختصاصی: CPTT02_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل مقدادیان

عضو هیئت علمی گروه عرفان اسلامی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)

ابوالفضل تاجیک

عضو هیئت علمی گروه عرفان اسلامی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)

چکیده

سوگیری شناختی (Cognitive bias) که در تحقیقات علوم انسانی عموما به صورت اعتقادگرایی (BeliefBias) نمود پیدا می کند، به عنوان یک آسیب در روش تحقیق شناخته شده است. این مسئله در اثبات فرضیاتعلوم تجربی قابل پذیرش است و از همین رهگذر، وارد روش تحقیق در علوم انسانی نیز گردیده است. اما بهنظر می رسد آنچه تحقیقات علوم انسانی را در حوزه نوآوری بارور می کند، پلورالیسم در تحقیقات علوم انسانی،به مرور مانعی برای نوآوری در این حوزه خواهد شد و تحقیقات را به سمت نهضت تالیف و طبقه بندی یا شرحو توضیح داده های پیشینیان و در نهایت ایجاد نهضت ترجمه مبانی صاحبان ایده های نوآورانه در کشورهایدیگر رهنمون خواهد کرد. این مقاله بر آن است که اثبات کند یکی از فرصت های ایجاد رشته های جدید علومانسانی و از سوی دیگر توسعه مضامین و محتواهای رشته های علوم انسانی؛ انحصارگرایی و سوگرایی اعتقادیاست که نه تنها باعث تخفیف و کم اعتباری مضامین نیست، بلکه عامل ظهور تحقیقات نوآورانه در این حوزهخواهد گردید.

کلیدواژه ها

سوگیری شناختی، اعتقادگرایی، علوم انسانی، انحصارگرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.