ارائه یک روش نوین جهت مرتب سازی اسپایک های نورونی به صورت بر-خط

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ELCM04_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ترحم

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شیرازدانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ساختمان مهندسی شماره ۲بخش مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات

رضا بوستانی

دانشیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه شیراز

هادی تجلی زاده

دانشجوی دکتری دانشگاه شیراز

چکیده

برای فهمیدن چگونگی عملکرد مغز و فعالیتهای عصبی ضروری است که چگونگی فعالیت یک نورون۱ خاص را بدانیم برای اینکار می توانیم فعالیت چندین نورون خاص اطراف یک الکترود۱ عمقی و شکل اسپایکهای۲ حاصل از این نورونها را نظارت کنیم. فرآیند نسبت دادن هر اسپایک به یک نورون خاص را مرتبسازی اسپایکها۴ میگویند، که برای آنالیز کردن داده های الکتروفیزیولوژیکی۵ ضروری است. کارهای مرتب سازی برون-خط۶ اسپایکها که در حال حاضر استفاده میشوند، عملیات تشخیص و مرتب سازی را پس از پایان آزمایش و جمع آوری کامل داده ها انجام میدهند. اما در کارهای بر-خط۷ به محض ورود هر اسپایک، به نورون مربوطه انتصاب داده میشود. در بسیاری از روشهای مرتب سازی بر-خط همانند Osort برای نسبت دادن اسپایک ها به هر نورون از فاصله اقلیدسی استفاده میشود، که این مورد خود باعث افزایش حساسیت الگوریتم به نویز۸ میشود. در این مقاله ما سعی داریم یک روش مرتب سازی بر-خط بدون نظارت را ارائه دهیم، که همانند روش Osort اسپایکهای ورودی را به صورت بر-خط خوشهبندی میکند ولی برخلاف روش Osort برای انتصاب هر اسپایک به خوشه مربوطه از معیار فاصله اقلیدسی استفاده نمیکند و به جای آن از یک معیار جدید فاصله آگاه از جهت استفاده میکند که اینکار باعث میشود این روش حساسیت کمتری به نویز داشته باشد و به این ترتیب دقت الگوریتم مرتب سازی جدید به نسبت الگوریتم Osort به خصوص در سطوح نویز بالاتر بهتر خواهد بود.

کلیدواژه ها

اسپایک، مرتب سازی اسپایکها، خوشه بندی بر-خط، فاصله اقلیدسی، شباهت کساین، داده های جریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.