تبیین ساز و کار حاکم بر برنامه ریزی فضایی فرودگاه های درون شهری (از مناسبات حقوقی ساکنین تا ساماندهی کارکردی فرودگاه)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
- کد COI اختصاصی: TTC18_182
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 279
نویسندگان
دانشیار گروه شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران
پژوهشگر دوره دکتری شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران
چکیده
کنش و واکنش متقابل بین فرودگاه های درون شهری و ساکنین همجوار یکی از مهمترین تعارضات در بستر شهرها است. ضرورت حمل و نقل هوایی و اهمیت حقوق ساکنین همجوار، برنامه ریزی فضایی این بستر مطالعاتی را با دشواری هایی همراه می سازد. ساز و کاری که مناسبات حقوقی ساکنین را تبیین و درصدد تعادل بخشی منافع عمومی (پایداری فرودگاه) و منافع خصوصی (حقوق ساکنین) باشد به عنوان هدف اصلی پژوهش معرفی می شود. پرسش پژوهش این است که «ابعاد مغفول در برنامه ریزی فضایی فرودگاه های درون شهری از منظر حقوق ساکنین چیست؟». ابتدا بستر نظری پژوهش، تدوین سپس، بستر تحلیلی پژوهش یعنی "نمونه مطالعاتی (سنجش وضع موجود فرودگاه مهرآباد)" و "ساماندهی کارکردی فرودگاه های درون شهری" تبیین می شود. این فرایند با استفاده از روش تحلیلی و استدلال منطقی به بررسی تئوری-نظری و اجرایی-عملی پرداخته می شود. یافته های پژوهش گویای این واقعیت است که ضرورت اجرایی نظام حمل و نقل هوایی با محوریت فرودگاه های درون شهری، صرفا در بستر قانونی و حقوقی قابل تعریف است؛ بستری که با «تامین مصالح و منافع عمومی» و «هم راستایی با حقوق خصوصی ساکنین»، به ارائه راهبردهای سه گانه ساماندهی کارکردی فرودگاه یعنی «انتقال فعالیت»، «تداوم فعالیت» و «تعدیل فعالیت» ختم می شود.کلیدواژه ها
فرودگاه های درون شهری، حقوق ساکنین، فرودگاه مهرآباد، ساماندهی کارکردی فرودگاهمقالات مرتبط جدید
- یک شبکه عصبی مصنوعی بهینه کارآمد در پیش بینی تغییر شکلدیوارهای خاکی تقویت شده با ژئوگرید
- به سمت هستان شناسی حمل و نقل هوشمند: معرفی کلاس های سطح بالا
- اثر ضربه ناشی از برخورد وسایل نقلیه بر عملکرد غیر خطی سازه ها: مطالعه مروری
- برآورد نرخ سفرسازی مجتمع های مسکونی شهر مشهد
- تاکسی ، اتوبوس ،قطار شهریکدام بهتر است ؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.