الگوی حمل ونقل زمینی نهاجا در جنگ های آینده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMDO-4-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال راعی

استادیار دانشکده مدیریت،دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، تهران، ایران

مهدی اسماعیلی

کارشناس ارشد مدیریت آماد، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، تهران، ایران

داود غفوری

استادیار دانشکده مدیریت، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: جابجایی و ترابری نقش بسیار مهمی در انجام ماموریت و تحقق اهداف سازمانی دارد. در راستای افزایش توان تحرک و پشتیبانی مناسب از عملیات های نظامی آینده، در پژوهش حاضر به طراحی الگوی مطلوب حمل ونقل زمینی نهاجا با رویکرد جنگ های آینده پرداخته شده است. روش شناسی: تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر رویکرد، نوعی پژوهش آمیخته اکتشافی است. در بخش کیفی از روش داده بنیاد و در بخش کمی از روش پیمایشی استفاده شد. ابزار جمع آوری داده ها در بخش کیفی شامل مصاحبه های نیمه ساختاریافته با تعداد ۱۸ نفر از خبرگان و در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق ساخته بود که بین ۲۴۵ نفر از کارکنان توزیع گردید. برای تجزیه وتحلیل داده های کیفی از روش کدگذاری و برای تحلیل داده های کمی از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها: بر اساس تحلیل داده ها، تعداد ۶۳۶ کد، ۲۸۳ مفهوم و ۴۱مولفه به دست آمد، که بر اساس الگوی نظام داده بنیاد در قالب شرایط علی، شرایط زمینه ای و شرایط مداخله گر، مقوله محوری و پیامدها دسته بندی شدند. همچنین بر اساس مدل معادلات ساختاری، الگوی نهایی پژوهش تایید شد.  نتیجه گیری: تمرکز بر عوامل اولویت دار الگوی حمل ونقل زمینی مانند مولفه های منابع انسانی، اجرای نظام مند فرآیندها و ... می تواند به ارتقاء سطح توان رزمی در جنگ های آینده منجر شود

کلیدواژه ها

حمل ونقل نظامی, جنگ های آینده, لجستیک, تحرک وآمادگی رزمی, آماد و پشتیبانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.