فرا تحلیل پیشایندهای دوسوتوانی سازمانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMDO-4-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران نظری

دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی دانشگاه خوارزمی،عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور،تهران،ایران

یوسف وکیلی

استادیار، گروه مدیریت منابع انسانی و کسب و کار، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

حمزه خواستار

استادیار گروه مدیریت کسب و کار، دانشکده مدیریت ، دانشگاه خوارزمی، تهران ، ایران

سلطانعلی شهریاری

گروه مدیریت کسب و کار و منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: با توجه به اهمیت موضوع دوسوتوانی در موفقیت سازمان ها و تعدد پژوهش های مربوطه در مجلات داخلی و خارجی، در این پژوهش با استفاده از تکنیک فراتحلیل به بررسی نتایج پژوهش های گذشته در خصوص پیشایندهای دوسوتوانی سازمانی پرداخته شده است. روش شناسی: تحقیق حاضر از نظر هدف، توصیفی و از نظر نوع استفاده کاربردی و از نظر نوع داده ها، پژوهشی کمی است. جامعه آماری پژوهش شامل مقالات داخلی و خارجی مرتبط طی سال های ۲۰۰۳ تا سال ۲۰۱۹ بود که ۴۳ مورد با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند به عنوان نمونه وارد فرایند فراتحلیل شدند. پژوهش های منتخب با استفاده از نرم افزار CMA۲ (نرم افزار جامع فراتحلیل) مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: از بین پیشایندهای دوسوتوانی سازمانی، ۱۱ مورد دارای اندازه اثر بیشتر از (۰.۵)، ۷ مورد دارای اندازه اثر بین (۰.۲۵) تا(۰.۵) و ۳ مورد کمتر از (۰.۲۵) بودند. به عبارت دیگر، متغیرهای ساختار سازمانی، چشم انداز مشترک، هدف استراتژیک، مدیریت منابع انسانی، گرایش به بازار، رقابت پذیری، حافظه سازمانی، گرایش کارآفرینانه سازمان، یکپارچگی رفتار تیم مدیریت و پیچیدگی محیطی دارای بیشترین اندازه اثر بودند. همچنین متغیرهای پویایی محیطی، تغییرات محیطی، فرهنگ سازمانی، هوش سازمانی و پیچیدگی محیطی دارای کمترین اندازه اثر بودند. هم چنین اندازه اثر ترکیبی تصادفی مرور فرا تحلیل پیشایندهای دوسوتوانی سازمانی معادل ۰.۵۷۳ بود. این میزان تاثیر(r) در حد بالا ارزیابی می شود. نتیجه گیری: انجام تغییرات موثر در متغیرهای دارای اندازه اثر بالا می تواند موجب ایجاد توازان در زمینه اکتشاف و بهره برداری  در سازمان شده و سودآوری و عملکرد سازمان را افرایش دهد.

کلیدواژه ها

فرا تحلیل, پیشایندها, دوسوتوانی سازمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.