یک جهت اصلاح شده نیوتن برای بهینه سازی نامقید

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فیزیک، ریاضی و توسعه علوم پایه
  • کد COI اختصاصی: FMCBC04_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی موسوی

کارشناسی ارشد ریاضی کاربردی ،دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان، ایران

چکیده

بهینه سازی، علمی برای یافتن بهترین جواب برای مسائل است و این امر همواره ی ک موضوع جالب و جذاب برایمحققان چه از نظر تئوری و چه از نظر تجربی است. امروزه مفهوم بهینه سازی به عنوان ی ک اصل زیر بنای ی در تحلیلبسیاری از تصمیم گیری های پیچیده یا تخصیص، کاملا پذیرفته شده است. به همین علت، این موضوع به عنوان یکی ازشاخه های ریاضی مورد مطالعه قرار گرفته است و کاربردهای زیادی در شاخه های دیگر علوم و تکنولوژی دارد. اما نکته قابلتوجه در این است که برای استفاده از بهینهسازی باید تابع هدف را مشخص کنیم که میتواند سود، زمان، انرژی پتانسیل ویا هر کمیت دیگری باشد. تابع هدف به کاراکترهای مخصوص که متغیر آزاد نامیده می شوند، بستگی دارد.مطالعه مسائل نامقید صرف نظر از اینکه به تبیین دسته مهمی از مسائل می انجامد، به طور مسلم قدمی است در راهدسترسی به حالت کلیتر مسائل مقید. در واقع بهینه سازی نامقید به عنوان ابزاری برای حل بعضی از مسائل مقید حائزاهمیت است. بنابراین، روش های که بتوانند مسائل نامقید را خیلی سریع حل کنند از اهمیت فوق العادهای برخوردارند. یکیاز این روشها روش نیوتن است که این روش نسبت به دیگر روش ها کاربردی تر است زیرا این روش در صورت برقرار بودنشرایط خاصی دارای همگرایی مرتبه دو است که نسبت به دیگر روشها مرتبه همگرایی آن بالاتر است. در این مقاله ی کاصلاح برای جهت نیوتن ارائه می شود. برای این کار از ایده تقریب بردار گرادیان در نقاط مهمی بنام نقاط محوری استفاده می کنیم.

کلیدواژه ها

بهینه سازی نامقید، تابع هدف، جهت کاهشی، روش نیوتن، جستجوی خطی، همگرایی مرتبه ۲، نقاط محوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.