واکاوی صور خیال و برخی شگردهای بلاغی در اشعار شاعران خراسان شمالی (با تاکید بر مجموعه شعر «پرنده لای کاغذ زیتون» اثر اباصلت رضوانی)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین همایش ملی ادبیات مقاومت با محوریت شهید عالی‌مقام سپهبد قاسم سلیمانی
  • کد COI اختصاصی: ICRL02_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 353
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه گریوانی

دانشجویی کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات پایداری دانشگاه شاهد تهران

فریده داوودی مقدم

دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شاهد

چکیده

از جمله عناصر اصلی شعر، صورخیال آن است و از وجوه افتراق و اشتراک شاعران تشخیصصورخیال شاعران می باشد و اشعار هر شاعر بیانگر لحظاتی است که با درون و جهان درونی او وجهت فکری او همسو می باشد. شاعرانی که پس از انقلاب ظهور کترده اند، صور خیال متفاوتی رامتناسب با حال و هوای دفاع مقدس به کار برده اند. رضوانی از شاعران متعهد پس از انقلاب است ودر این پژوهش در مجموعه شعری پرنده لای کاغذ و زیتون او، صنایع بیانی شاخص تشییهات واستعارات، تشخیص ها، پارادوکس ها، مجازها، حس آمیزی ها، نماد و کنایه های کلام او بررسی می کنیمو نوآوری و آفرینش های ادبی او مشخص و توانایی های او در خلق تصاویر بدیع را توصیف و میزانموفقیت در بیان افکارو اندیشه هایش تییین کرده ایم و برای نیل به این منظور با مراجعه به منابعکتابخانه ای و فیش برداری و به روش اسنادی- توصیفی به سوالات پاسخ داده ایم. رضوانی در تتبعسبک هندی موفق بوده است و از سوی دیگر در امتزاج زبان امروزی با مضامین و مفاهیم نو اینتوانایی او به اثبات رسیده است و توانسته است، صورخیالی متناسب با فضا و حال و هوای انقلابخلق کند و تعهد و التزام به ارزش های انقلاب و اسلام را در زبانی فاخر و محکم به تصویر بکشد.کلامش سرشار از صنایع بیانی است و برخی تشییها و استعاراتش نو و جدید هستند و به طورکلیدر این مجموعه کم حجم اما پرمحتوا، از این صنایع بهره گرفته تا با زییاترین صور افکار و آمالمتعالی و دغدغه های بشری خود را انعکاس دهد.

کلیدواژه ها

صور خیال، ادبیات منظوم، مضامین پایداری، اباصلت رضوانی، پرنده لای کاغذ و زیتون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.