میزان ادغام تهران در فرآیند جهانی شدن
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات ساختار و کارکرد شهری، دوره: 1، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_SHAHR-1-4_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 403
نویسندگان
دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه تهران
دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
جهانی شدن بهعنوان یکی از مهمترین بحثهای علمی قرن بیست و یکم مطرح است و شهرها در رقابت شدید با یکدیگر سعی میکنند وارد این چرخهی جهانی شوند. جهانی شدن میتواند اثرات مثبت و منفی بسیاری را بر شهرها و علی الخصوص کلانشهرها بر جای بگذارد با توجه به پیچیدگیهای نظامهای شهری، ارزیابی میزان تاثیرات جهانی شدن بر یک شهر کار دشواری است و متخصصان شهری شاخصهای مختلفی را بر حسب هر کدام از ابعاد جهانی شدن بیان کردهاند. در تحقیق حاضر، محققین، از پنج شاخص (جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی، حجم تجارت بین الملل، کریدورهای هوایی، تعداد بانکهای خارجی و ضریب نفوذ و سرعت اینترنت) برای ارزیابی میزان ادغام کلانشهر تهران در فرایند جهانی شدن استفاده کردهاند. شاخصهایی که در تحقیق حاضر از آن استفاده شده است بر اساس شاخصهایی است که نشریه سیاست خارجی کرنی آن را ارائه داده است. روش کار توصیفی- تحلیلی و بهصورت مطالعه تطبیقی است و سعی شده است تا جدیدترین آمار و اطلاعات مربوط به تهران گردآوری شود. جامعه آماری در تحقیق حاضر استان تهران میباشد و در ارزیابی هر کدام از شاخصها، تهران را با سایر کلانشهرها قیاس کردهایم نتایج تحقیق حاکی از آن است که تهران نتوانسته است خود را به عنوان شهر جهانی معرفی کند و کمترین شواهد جهانی شدن در آن دیده میشود این درحالی است که بسیاری از کلانشهرهای جهان در حال توسعه توانسته اند سهم خود را از تاثیرات جهانی شدن افزایش دهند و در نهایت پیشنهادهایی جهت ادغام هرچه بیشتر تهران در فرایند جهانی شدن و بهرهگیری از تاثیرات مثبت آن ارائه گردیده است.کلیدواژه ها
جهانی شدن, شهرهای جهانی, شاخص های جهانی شدن, شبکه شهرهای جهانی, کلانشهر تهراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.