میزان همکاری نویسندگان مقاله های فصلنامه علمی-پژوهشی روان شناسی کاربردی در فاصله سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۴

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه روان شناسی کاربردی، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_QAPSY-10-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رحمانی

دانشگاه شهید بهشتی

امیررضا اصنافی

استادیار دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

هدف: هدف پژوهش تعیین میزان همکاری نویسندگان در مقاله های فصلنامه روان شناسی کاربردی دانشگاه شهید بهشتی بود. روش: روش پژوهش ارزیابانه و جامعه آماری ۶۸۶ نویسنده ۲۳۵ مقاله فصلنامه مزبور از شماره ۱ تا شماره ۳۶  در سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۴ بود. ابزا گردآوری داده ها سیاهه محقق ساخته شامل مشخصات مقاله، تعداد، جنس و مقطع تحصیلی نویسندگان، موسسه و دانشگاه محل تحصیل آن­ها بود. داده ها از طریق مراجعه به نسخه چاپ شده مقاله ها گردآوری و با استفاده از آمار توصیفی و فرمول محاسبه ضریب همکاری تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد میانگین تعداد نویسندگان در بازه زمانی ۹ ساله، حدود ۳ نفر و بیش ترین تعداد نویسندگان برای هم نویسندگی مقاله ها مربوط به سال های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ برابر با ۶ نویسنده است. از لحاظ سهم دانشگاه ها در انتشار مقاله، پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی در انتشار ۳۳/۳۳ درصد از مقاله ها و پژوهشگران سایر دانشگاه ها در انتشار ۶۶/۶۶ درصد از مقاله های فصلنامه روان شناسی کاربردی سهم داشته­اند. ضریب همکاری نویسندگان در نوشتن مقاله های فصلنامه روان شناسی کاربردی در داخل دانشگاه شهید بهشتی برابر با ۵۹/۰ و در خارج دانشگاه ۶۲/۰ بود. نتیجه گیری: از آن جا که میزان همکاری گروهی بین تولیدکنندگان مقاله در مجله روان شناسی کاربردی در سطح متوسطی قرار دارد و برابر با ۵۸/۰ است؛ لازم است تاکید کلیه مجله ها بر افزایش تعداد نویسندگان در مقاله ها باشد تا این هم نویسندگی در این مجله و تمام مجله های وزارتین به سطح مطلوبی برسد.                  

کلیدواژه ها

روان شناسی کاربردی, ضریب همکاری, هم نویسندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.