تجارب زیسته دانشجویان متاهل زن از تعادل زندگی و تحصیلی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE09_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه برزگرسامبران

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش و بهسازی منابع انسانی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تجربه زیسته دانشجویان متاهل زن از تعادل زندگی و تحصیلی بود. در این راستا از روش تحقیق کیفی از نوع پدیدارشناسی توصیفی استفاده شد. میدان مطالعه و جامعه آماری در این پژوهش کلیه دانشجویان زن متاهل دانشگاه شهید مدنی آذربایجان میباشد؛ پژوهش با روش نمونه گیری هدفمند و با استفاده از روش مصاحبه بدون ساختار تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. اشباع نظری در این پژوهش با مصاحبه ۱۲ نفر حاصل شد. مدت زمان مصاحبه ها بین ۳۰ تا ۵۰ دقیقه بود. تحلیل مصاحبه ها به روش تحلیل هفت مرحله ای کلایزی بود و جمع آوری و تحلیل داده ها به صورت همزمان انجام شد، به این صورت که ابتدا مصاحبه ها به صورت گفتاری و کلمه به کلمه نوشته شد و سپس گزارش مصاحبه ها به صورت نوشتاری آماده شد. در مراحل بعدی واحدهای معنایی به صورت جمله از متن گزارش مصاحبه ها استخراج و به صورت کدهایی مشخص گردید. تحلیل تجارب مشارکت کنندگان منجربه شناسایی ۳۳۶ کد اولیه گردید و نهایتا درقالب ۱۵ مقولهفرعی و ۵ مقوله اصلی یا تم دسته بندی گردید. جهت تضمین قابلیت اعتبار داده ها پس از تحلیل، هر مصاحبه دوباره به شرکت کننده بازگشت داده شد و صحت و سقم مطالب تایید و تغییرات لازم اعمال گردید. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان میدهد که برنامه ریزی (تقسیم کارهای خانه، برنامهریزی برای محیط کار، برنامه ریزی برای تفریح و مهمانی رفتن، برنامه ریزی برای درس و تکالیف، وضع مقررات در خانه، اولویت بندی کارها برحسب موقعیت)، حمایت خانوادگی (حمایت اقتصادی، کمک در نگهداری فرزند، حمایت عاطفی)، حمایت کاری (جا به جایی برنامه تدریس، موافقت مدیر با مرخصی روزانه(، حمایت اساتید (موافقت با غیبت دانشجو، ارفاق نمره در پایان ترم) و انگیزه (انگیزه درونی، انگیزه بیرونی) جزء تعادل زندگی و تحصیل دانشجویان متاهل زن است.

کلیدواژه ها

دانشجویان، زنان متاهل، تعادل زندگی و تحصیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.