بررسی ظرفیت و تاخیر در محوطه عملیات راهسازی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE02_1107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1673
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد پوررضا

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش راه و ترابری دانشگاه صنعتی شریف

حبیب ا... نصیری

دانشیار دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

محوطه‌های عملیات راهسازی با بستن یک یا چند باند در بزرگراه‌ها باعث گسیختگی در جریان ترافیکی و ایجاد تراکم و تأخیر می‌شوند. محاسبه تاخیر در محوطه‌های عملیات راهسازی برای بررسی هزینه استفاده‌کنندگان از وسائل نقلیه در برنامه‌های مدیریت روسازی و محاسبه زمان سفر در مدل‌های تخصیص ترافیک ضروری می‌باشد.در این مطالعه با استفاده از برنامه شبیه‌سازی FRESIM و نتایج حاصل از آمارگیری، محوطه عملیات راهسازی مدل شد. میزان تاخیر در باندهای مجاور باند بسته بصورت تابعی از طول باند مسدود و محدودیت سرعت بیان شد و در بالادست باند مسدود تاخیر بصورت تابعی نمایی از حجم ورودی، درصد وسایل‌نقلیه سنگین و طول باند مسدود بدست آمد. براساس نتایج حاصل از شبیه‌سازی، ظرفیت برای درصد وسایل‌نقلیه سنگین20،10،0 و30 درصد به ترتیب برابر 3350،3700،4400 و 3100 وسیله‌نقلیه در ساعت به ازای دو باند بدست آمد و نشان داده شد که مدل‌های ضربی بهتر از مدل‌های تجمعی می‌توانند ظرفیت در محوطه عملیات راهسازی را تخمین بزنند، همچنین ضریب همسنگ سواری براساس حداکثر حجم ورودی 4/2 بدست آمد. در ادامه این مطالعه با بررسی سایر حالت‌های انسداد باند می‌توان روابطی کلی‌تر در این زمینه ارائه نمود.

کلیدواژه ها

محوطه عملیات راهسازی، ظرفیت، تاخیر، همسنگ سواری، شبیه‌سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.