پیش بینی عملکرد تحصیلی دانش آموزان به منظور بهبود کیفیت تحصیلی دانش آموزان با الگوریتم های دسته بندی و آماری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات، کامپیوتر و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCT12_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا پورکیان

کارشناسی ارشد , دانشکده علوم کامپیوتر ,موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی ابرار ,ایران , تهران

سیدامیر اصغری توچائی

استادیار دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

داده کاوی آموزشی استفاده از تکنیک های داده کاوی در محیط یادگیری می باشد. تکنیک های داده کاوی به منظوربررسی عملکرد تحصیلی دانش آموزان و به اشتراک گذاری کیفیت آموزش در موسسات آموزشی اعمال می شود و ازالگوریتم دسته بندی درخت تصمیم J۴۸ و IBK و بیزین ساده و شبکه بیزین برای دسته بندی دانش آموزان براساسعملکردشان به عالی , متوسط , ضعیف استفاده شده است. پیش بینی عملکرد تحصیلی دانش آموزان به معلمان و مشاورانو مدیران کمک خواهد کرد تا عواملی که مانع عملکرد بهتر دانش آموزان می شوند را شناسایی کرده و درصدد رفعآنها برآیند و ارتباط بین ویژگی ها و عملکرد تحصیلی دانش آموزان را بدست آورند و اقدامات لازم را که باعث بهبودعملکرد دانش آموزان می شوند انجام دهند. مدل ترکیبی الگوریتم های دسته بندی و آماری برای پیش بینی دقیق ترعملکرد دانش آموزان پیشنهاد شده است.درابتدا مجموعه داده Data xAPI-Edu- که مربوط به اطلاعات دانش آموزاناست مورد استفاده قرار داده شده است و سپس مراحل پیش پردازش داده شامل پاکسازی داده به منظور بهبودکیفیت مجموعه داده و از الگوریتم های انتخاب ویژگی بهره اطلاعاتی و نسبت بهره و زیرمجموعه ویژگی همبستهبرای کاهش ابعاد بالای ویژگی و از الگوریتم نمونه برداری (SMOTE) برای متوازن سازی مجموعه دادهوگسسته سازی برای کاهش سختی مسئله وتبدیل مقادیرعددی به تعدادی فاصله مورد استفاده قرار گرفته است نتایجبدست آمده نشان داده است که مدل ترکیبی پیشنهادی بالاترین میزان دقت ۹۳.۷ درصد, صحت ۹۴.۴۷ درصد رانسبت به تک تک الگوریتم ها به طورجداگانه و سه کار گذشته را بدست آورده است.

کلیدواژه ها

داده کاوی آموزشی، پیش بینی، عملکرد دانش آموزان، دسته بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.