بررسی سواد سلامت بیماران مبتلا به سرطان پروستات در رابطه با مراقبت از خود

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF06_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسام الدین امجدی

کارشناسی ارشد پرستاری، بیمارستان امتیاز و فوریت های جراحی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی ، شیراز، ایران

مریم خاندان

دکترای تخصصی پرستاری، استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان

چکیده

سرطان پروستات یکی از شایع ترین مشکلات پزشکی جمعیت مردان و اصلی ترین علت مرگ و میر ناشیاز سرطان می باشد لذا افزایش سطح سواد سلامت میتواند به این بیماران جهت ارتقاء سلامت کمک نمایدچراکه به عنوان یکی از مهم ترین تعیینکننده های امر سلامت می باشد. از طرفی خود مراقبتی یکفلسفه مراقبتی است که اهمیت بیمار را به عنوان نقطه تمرکز اصلی در تمام مراقبت های بهداشتی بهرسمیت شناخته و کیفیت و ایمنی مراقبت بهداشتی را افزایش می دهد. از این رو بیماران مبتلا به سرطانپروستات می توانند با افزایش سطح سواد سلامت، به میزان زیادی سلامتی خود را ارتقاء دهند. بنابراین دراین پژوهش توصیفی ۱۳۴ بیماران مبتلا به سرطان پروستات به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخابو با پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه آزمون سواد سلامت عملکردی بزرگسالان، سوادسلامت آنان در رابطه با خودمراقبتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشانداد که میانگین نمره سواد سلامت مشارکت کنندگان ۰۲ / ۱۳ ± ۱۴ / ۹۷ و در حد متوسط می باشد. از میاناطلاعات جمعیت شناختی فقط بین متغیر تحصیلات (f=۲/۵۳, p=۰/۰۳) و نحوه دسترسی به اطلاعات(f=۳/۷۹, p=۰/۰۰۱) با میانگین نمره سواد سلامت مشارکت کنندگان تفاوت معنی داری وجود داشت.نتایج این مطالعه حاکی از این است که این حد از سواد سلامت در بیماران مبتلا به سرطان پروستات جهترویارویی با چالش ها و مشکلات ناشی از این بیماری کافی نبوده لذا به سیاست گذاران و برنامه ریزان حوزهسلامت بکارگیری استراتژی هایی جهت ارتقاء سواد سلامت در رابطه با خودمراقبتی بیماران مبتلا بهسرطان پروستات پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

سواد سلامت، خودمراقبتی، بیماران، سرطان پروستات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.