تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر الگو ی پرسید-پروسید بر الگوی مصرف روغن در خانواده های تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت شهری رشت در سال ۱۳۹۶

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF06_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساره محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دانشکده بهداشت رشت، رشت، ایران

ربیع اله فرمانبر

دانشیار، دکترای آموزش بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دانشکده بهداشت رشت، رشت، ایران

مرجان مهدوی روشن

استاد یار، دکترای تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گیلان، ایران

سعید امیدی

مربی، کارشناسی ارشد آمار، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دانشکده بهداشت رشت، رشت، ایران

چکیده

زمینه و هدف: مصرف روغن ها، به دلیل این که حاوی مقادیر بالایی از اسید های چرب اشباع و ترانس هستند، یکی از مهمترین ریسک فاکتورهای بیماری قلبی و عروقی به حساب می آیند. امروزه بیماریهای قلبی و عروقی ،یکی از مهمترین عللمرگ و میر و ناتوانی ها در تمام کشورهای دنیا است.هدف از این مطالعه تعیین و تغییر الگوی مصرف روغن براساس الگوی پرسید-پروسید در خانواده های تحت پوشش مراکزخدمات جامع سلامت شهری رشت بود.روش بررسی: این مطالعه به صورت کارآزمایی شاهد دار تصادفی چند مرحله ای انجام شد. ۱۵۲ نفر از زنان خانه دار شهررشت به طور تصادفی در دو گروه شاهد و مورد قرار گرفتند. ابزار گرد آوری اطلاعات، پرسشنامه ای روایی و پایایی طراحیشده با ۴۹ سئوال بر اساس سازه های الگوی پرسید و پروسید بود. نمونه های پژوهش به مدت ۲ ماه پیگیری شدند.یافته ها: قبل از مداخله تفاوت معنی داری در میانگین نمرات سازه های مدل پرسید-پروسید در دوگروه نداشت. اما بعد ازمداخله در گروه مداخله میانگین نمره آگاهی و نگرش و سازه های مدل پرسید-پروسید (عوامل قادر کننده و عوامل تقویتکننده) بطور معنی داری افزایش پیدا کرد (p< ۰/۰۰۵) با این وجود، عملکرد این خانواده ها در ارتباط با الگوی مصرف روغن،تغییر آماری معنی داری نداشت.نتیجه گیری: مطالعه حاضر از مداخله آموزشی مبتنی بر الگوی پرسید-پروسید در اصلاح الگوی مصرف روغن در خانواده هاحمایت نکرد.

کلیدواژه ها

الگوی پرسید- پروسید، روغن مصرفی، تغذیه، مداخله آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.