بررسی پیامد و مشخصات دموگرافیک پاراتیروئیدکتومی در بیمارستان امام خمینی (ره)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF06_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا پاکزاد

استادیار جراحی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

رحیم محمودلو

استاد جراحی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

مقدمه: هیپرپاراتیروییدیسم اولیه بیماری غدد درون ریز نسبتا شایعی است و درمان قطعی در اکثر موارد جراحی می باشد. اینمطالعه جهت بررسی پیامد پاراتیروییدکتومی و مشخصات دموگرافیک بیماران انجام گرفت. برخی موارد دیگر نیز ضمن این مطالعهبررسی شدند.مواد و روشها: در یک مطالعه توصیفی تحلیلی تمامی بیماران پاراتیروئیدکتومی شده توسط یک جراح از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵وارد مطالعه شدند. اطلاعات مورد نیاز از پرونده های بایگانی استخراج گردید.یافته ها: در بین ۱۰۴ بیمار مورد مطالعه میانگین سن ۶ / ۱۴ ± ۹ / ۵۰ سال بوده و ۳۱ % بیماران مذکر و ۶۹ % مونث بودند وبیشترین موارد ابتلا مربوط به خانمهای دهه ۵ تا ۷ زندگی بود. شایعترین علامت، احساس ضعف و خستگی بود. برای ۶ / ۸۵ % ازبیماران از سونوگرافی و برای ۵۰ % از اسکن سستامیبی جهت تعیین محل غده درگیر استفاده شده بود که حساسیت اسکن ۵ / ۸۸ %و سونوگرافی ۱۰۰ % بود. عوارض عمل شامل هیپوکلسمی (۷ / ۷ %) و هماتوم (۹ / ۱ %) بود. دو مورد از بیماران پاراتیرویید کتومی شدهموارد عود هیپرپاراتیروییدیسم بودند. در بین بیماران با هیپرپارایاولیه آدنوم و در بین موارد ثانویه به ESRD هیپرپلازی شایع تربود. در بررسی محل آناتومیک غدد درگیر، در ۷۶ / ۷۳ % موارد آدنوم در لوب های تحتانی رخ داده بود. میانگین سطح کلسیم وPTH به طور معنی داری کاهش یافته بود.نتیجه گیری: در این مطالعه نسبت مرد به زن ۱ به ۲ بوده و بیشتر موارد بیماری در بین زنان ۵۰ تا ۸۰ ساله مشاهده شد.شایع ترین علامت ضعف و خستگی و شایعترین عارضه بعد از عمل پاراتیروییدکتومی هیپوکلسمی بود. دراین مطالعه اسکنسستامیبی حساسیت ۶۷ / ۸۸ % و سونوگرافی حساسیت ۱۰۰ % در تعیین محل غدهی ابنورمال داشتند. شایع ترین محل آدنوملوب های تحتانی بود. سطح کلسیم و PTH با جراحی افت معنی داری نشان دادند.

کلیدواژه ها

هیپرپاراتیروئیدیسیم، پاراتیروئیدکتومی، آدنوم پاراتیروئید، پیامد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.