بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و اثر سمیت پپتید LFcin-۱۱ بر زیستایی سلولهای سرطانی معده((AGS

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF21_0445
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه ریاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد- ایران

احمد آسوده

استاد، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد- ایران

چکیده

استرس اکسیداتیو در نتیجه افزایش تولید گونه های فعال اکسیژن می باشدکه سبب ایجاد بیماری های مختلف از جمله سرطان می شود. آنزیمهای آنتی اکسیدانی به عنوان سیستم دفاعی برای بدن سبب کاهش گونه های فعال اکسیژن می شود. در این مطالعه قطعه پپتیدی حاوی ۱۱ اسید آمینه (LFcin-۱۱) مشتق شده از لاکتوفرسین که دارای توالی عملکردی لاکتوفرسین می باشد به روش شیمیایی سنتز شد. سپس فعالیت آنتی اکسیدانی، اثر سمیت و ضد سرطانی بودن آن بر روی سلول های AGS مورد بررسی قرار گرفت. اثر سمیت پپتید بر روی سلول های سرطانی معده به روش MTT مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل ازآزمون MTT ، نشان دهنده رابطه مستقیم بین غلظت پپتید سنتز شده و اثر کشندگی آن بر سلول های سرطانی معده می باشد. همچنین نتایج حاصل از سنجش فعالیت انتی اکسیدانی پپتید LFcin-۱۱ نشان دهنده توانایی پپتید در حذف رادیکال DPPH می باشد. باتوجه به دارا بودن فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد سرطانی پپتید LFcin-۱۱ می توان از این پپتید در مسیر درمان سرطان استفاده کرد.

کلیدواژه ها

گونه های فعال اکسیژن ، لاکتوفرسین، آنتی اکسیدان، زنده مانی سلول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.