بررسی تنوع توالی، ساختاری، پپتیدی و اسید آمینه ای باکتریوسین Nisin

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF21_0371
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره آقایی

دانشگاه پیام نور- تهران شرق،

نجف اله یاری فرد

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری

مریم صدرنیا

دانشگاه پیام نور- تهران شرق،

چکیده

نایسین باکتریوسینی از گروه لانتی بیوتیک ها و متشکل از ۳۴ اسید آمینه است که عمدتا توسط سویه های مختلف باکتری Lactococcus lactis تولید میشود. مهار پاتوژنی نایسین بر روی باکتری هایی مانند Listeria monocytogenes و Staphylococcus aureus و E. coli مشاهده شده است. نایسین دارای اسیدهای آمینه غیر معمول لانتیونین، متیلانتیونین، دی هیدروالانین و اسید دئیدروآمینوبوتیریک است. مکانیسم عمل ضد میکروبی نایسین به دو طریق اتصال به لیپید II به عنوان پیش ماده پپتیدوگلیکان دیواره سلولی باکتریها و مهار بیوسنتز دیواره و ایجاد منافذ در غشای سلولی و خروج یون های اساسی، میباشد. از آنجا که در طراحی آنالوگهای پپتیدی نایسین؛ شناخت دقیق تنوع توالی، ساختاری، پپتیدی و اسید آمینهای نایسین ضرورت دارد، لذا در این تحقیق، تنوعهای مذکور با استفاده از پایگاه های داده مرتبط شامل NCBI-Genome, Ensembl Bacteria, MBGD, Bactibase,BAGEL۴ انجام شد. نتایج نشان داد ۹ واریانت مختلف از نایسین شامل A, Z, Q, F, U, U۲, P, H, O وجود دارد. تنوع نایسین ها ناشی از جایگزینی در موقعیتهای اسید آمینهای ۹، ۱۰، ۱۵، ۱۸، ۲۱، ۲۷ و ۳۰ میباشند. از نظر ساختاری نایسین ها پپتیدهای خطی با ۵ حلقه که توسط پیوندهای دی سولفیدی تشکیل میشوند، هستند. حلقه ها برای نگهداری و عدم حساسیت به تخریب پروتئولتیک و مقاومت در برابر غیر فعال سازی حرارتی لازم است. حلقه A در نایسین برای فعالیت زیستی حیاتی است. از نتایج این تحقیق میتوان در تبیین روابط بین ساختار و عملکرد، پایداری، خواص ضد میکروبی و جهش زایی جهتدار به منظور بکارگیری به عنوان مهار کننده زیستی پاتوژنها بهره برد.

کلیدواژه ها

باکتریوسین، نایسین، تنوع توالی، تنوع ساختار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.