بررسی خواص مهارکنندگی آنزیمهای دخیل در فرآیند کوروم سنسینگ در باکتری سودوموناس آئروژینوزا به روش مدلسازی مولکولی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF21_0369
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشاد شهریاری

گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

فائزه نورمندی پور

گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

صمد نژادابراهیمی

گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

پدیده کوروم سنسینگ مکانیسم ارتباطی باکتریایی است که تنظیم کننده تولید بسیاری از فاکتورهای بیماریزایی از جمله تشکیل رنگدانه ها و توانایی تشکیل بیوفیلم است که برای ایجاد عفونت مزمن ضروری است. با توجه به اهمیت تشکیل بیوفیلم در بقاء و استمرار عفونت توسط باکتری و نیز مقاومت آنتی بیوتیکی در اکثر باکتریها، در این مطالعه فعالیت مهارکنندگی ترکیبات منتخب در برابر آنزیم های Triphenyl-LasR و AHLSynthesis LasI در سیستم کروم سنسینگ و تشکیل بایوفیلم سودوموناس آئروژینوزا که یک باکتری گرم منفی و پاتوژن فرصت طلب بیمارستانی است، به وسیله ی داکینگ مولکولی مورد بررسی قرار گرفت. مدل سازی مولکولی با استفاده از نرم افزار Glide موجود در بسته شرودینگر انجام شد. برای یافتن قواعد لیپینسکی از برنامه Qikprop استفاده شد، و مطالعات QSAR انجام شد . نتایج مدلسازی ملکولی نشان داد که ترکیبات با PubChem ID، ۱۱۸۷۳۲۸۵۰ و ۱۲۲۱۸۷۶۵۳ به ترتیب با نمره داکینگ ۱۲,۰۱۹ kcal/mol و ۸,۰۰۹ kcal/mol بیشترین بازدارندگی را بروی انزیم های Triphenyl-LasR و AHLSynthase LasI داشته اند. بررسی تجربی خاصیت آنتی کروم سنسینگ ترکیباتی که بهترین پاسخ را داده اند و در صورت پاسخ مناسب و مشابه، ساخت مشتقات دیگر از این ترکیبات پیشنهاد میشود.

کلیدواژه ها

داکینگ مولکولی، QSAR، بایوفیلم، مهارکنندگی آنزیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.