استخراج کیتین و کیتوزان از پوستهی میگوی Penaeus semisulcatus و خرچنگ شناگر آبی Portunus segnis

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF21_0191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمیله پازوکی

استاد گروه زیست شناسی، دانشکده ی علوم و فناوری های زیستی، شهید بهشتی، تهران، ایران،

سیده سارا موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی، دانشکده ی علو م و فناوری های زیستی، شهید بهشتی، تهران، ایران

راضیه مرندی

کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی، دانشکده ی علو م و فناوری های زیستی، شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

کیتین به عنوان فراوان ترین آمینو پلی ساکارید موجود در طبیعت میباشد .پوشش خارجی سخت پوستانی همچون خرچنگ، لابستر، میگو و برخی سرپایان و...شامل کیتین هستند. کیتوزان پلیمری است که از دی استیلاسیون کیتین به دست می آید. کیتین و کیتوزان توجه زیادی را به خصوص در زمینه صنایع پزشکی و دارویی به خود جلب کرده اند. هدف از انجام این پژوهش استفاده از دور ریزهای دریایی جهت تولید ترکیبات زیستی مانند کیتوزان می باشد. کیتوزان از پوسته ی میگوی p. semisulcatus و اسکلت خارجی، قسمت کاراپاس، سینه وشکم، چنگک و پاهای خرچنگ شناگر آبی p. segnis با استفاده از اسید کلریدریک (HCl)، هیدروکسید سدیم (NaOH) و پراکسید هیدروژن (H۲O۲) در غلظت ها و درجه حرارت های مختلف طی فرآیندهایی به منظور حذف مواد معدنی، پروتئینی، رنگدانه ها و روشهای مختلف استیلاسیون استخراج شد. این مطالعه به وسیله ی تغییرات غلظت و دمای مواد در پیش آمده صورت گرفت. درصد خلوص کیتوزان بهینه با استفاده ازآنالیز FTIR مشخص و مقدار آن %۸۱ برآورد شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که پوسته خرچنگ و میگو به عنوان یک منبع بالقوه جهت تولید کیتین و کیتوزان می باشند. استخراج مواد زیست فعال از دور ریزهای موجودات دریایی می تواند مسیری در جهت کاهش آلودگی های محیط زیستی و استفاده بهینه از آن ها برای جایگزینی این مواد با مواد شیمیایی ناسازگار با محیط زیست، در حل مشکلات زیست محیطی جوامع انسانی است.

کلیدواژه ها

دور ریز های دریایی، سخت پوست، مواد زیست فعال، کیتوزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.