تکوین بساک و تخمک در Scrophularia valida L.
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF21_0176
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 301
نویسندگان
دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، همدان، ایران.
دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، همدان، ایران.
دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، همدان، ایران.
دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، همدان، ایران.
چکیده
رویان شناسی میتواند اطلاعات ارزشمندی را برای تعیین روابط طبقه بندی و فیلوژنتیک در سطح جنس ارائه دهد. هدف از این تحقیق تجزیه و تحلیل ساختار بساک و مادگی و تکوین گامتوفیت های نر و ماده در Scrophularia valida بود. غنچه ها در مراحل مختلف نمو برداشت شده، در FAA تثبیت، در اتانول %۷۰ نگهداری ، در پارافین قالب گیری و با میکروتوم برش داده شدند. نتایج نشان داد که بساکها دارای چهار کیسه گرده است. الگوی تشکیل لایه های یاخته ای دیواره از نوع دولپه ای بوده و تاپی از نوع ترشحی است. سیتوکینز یاخته های مادر گرده همزمان بوده و تترادهای میکروسپور چهاروجهی (تتراهدرال) و چهارضلعی (تتراگونال) است. دانه های گرده بالغ دویاخته ای هستند. یاخته های تاپی اغلب تک هسته ای و برخی از آنها دوهسته ای هستند و هسته های درشت شان نشان دهنده ی فعالیت متابولیسمی بالای آنهاست. دانه های گرده بالغ در منظر قطبی کروی و در منظر استوایی بیضی شکل و کشیدهاند و سه شیار دارند. تخمک از نوع واژگون، تک پوسته ای وکم خورش است. تتراد مگاسپوری خطی و مگاسپور عملکردی بنی است. در نمونه های این پژوهش مانند بسیاری از گونه های تیره اسکروفولاریاسه، کیسه رویانی بالغ از نوع پلی گونیوم میباشد، که معمول ترین نوع در بین نهان دانگان است و به عنوان خصوصیت ابتدایی در نظر گرفته میشود. یاخته های آنتی پدال پایدارند و هسته هایشان با هم ادغام می شوند این یاخته ها میتوانند در بخش بنی، یک رویان تشکیل دهند که نشان دهنده آپوگامی دراین گونه است. یکی از ویژگیهای غیر معمول این گونه وجود هیپوستاز است که بخش بزرگی از تخمک را تشکیل میدهد. S. validaاز نظر طول عمرهیپوستاز، به دلیل داشتن هیپوستاز حجیم و پایدار در کیسه رویانی بالغ، به لحاظ تکاملی ابتدایی است.کلیدواژه ها
میکروسپورزایی، مگاسپورزایی، دانه گرده، کیسه رویانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.