چالش های ارتقای سطح اثربخشی بنگاه های خدمات الکترونیک از نگاه سیاستگذاران دولتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه کاوش های مدیریت بازرگانی، دوره: 12، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_BAR-12-24_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد لگزیان

استاد گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد

روح اله باقری

استادیار گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد

یاسمن نوروزی نیک

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی (گرایش رفتار سازمانی)، دانشکده علوم اداری و اقتصادی ، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

ظهور فناوری اطلاعات و ارتباطات فرصت­های جدیدی را برای توسعه کشورها در سراسر دنیا به وجود آورده است. دولت الکترونیک  از پدیده­های مهم حاصل از به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات است که تحولات زیادی را در شیوه زندگی بشر امروزی ایجاد کرده و انتظارات جدیدی را بوجود آورده است. بنگاه­های خدمات الکترونیک دولت یکی از این کانال­های ارتباطی در ایران است که سازمان­های دولتی در آن به شهروندان خدمات ارائه می دهند. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف شناسایی مسائل و چالش­های پیش روی این بنگاه­ها  صورت گرفته که در چارچوپ پارادایم تفسیری و رویکرد کیفی است. جامعه مورد نظر به منظور شناسایی چالش­ها، صاحبنظران و افراد مجرب و دست­ اندرکار  به ویژه در حوزه دولت الکترونیک و بنگاه­های خدمات الکترونیک در استان خراسان رضوی هستند . همچنین از روش شهودی قضاوتی و با استفاده از تکنیک نمونه گیری گلوله برفی جهت انتخاب متخصصان برای انجام مصاحبه­ها، استفاده شد. منبع اصلی اخذ داده­ها مصاحبه های کیفی با صاحبنظران است. تحلیل یافته ها به صورت تفسیری و متنی به روش تحلیل محتوای کیفی تلخیصی در بستر نرم افزار MaxQDA صورت گرفت و چالش های پیش رو در چهار حوزه حاکمیتی و سیاست­گذاری، سازمان های واگذار کننده خدمات، بنگاه­های خدمات و مشتریان آن­ها شناسایی شد. در نهایت نیز بر مبنای چالش­های شناسایی شده راه کارهایی در دو بعد سیاستی-رویکردی و اجرایی-عملیاتی ارائه شده است که از جمله آن­ها می­توان در بعد سیاستی-رویکردی به پذیرش بنگاه­های خدمات به عنوان یک موضوع ذیل حوزه اصلی دولت الکترونیک و تعیین نهاد متولی برای این بنگاه­ها اشاره نمود. همچنین در بعد اجرایی و عملیاتی نیز بازنگری و اصلاح آیین­نامه­ها و نیز استفاده­ از شاخص­های رتبه­بندی بنگاه­ها جهت حل مشکلات مربوط به توسعه کمی و نامتوازن بنگاه­های خدمات الکترونیک پیشنهاد می­شود.

کلیدواژه ها

بنگاه­های خدمات الکترونیک, چالش­ها و راهکارها, دولت الکترونیک, کانال­های ارائه خدمات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.