چالش ها و راهکارهای تنظی مگری مبادلات و سرمایه گذاری رمزارز در ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی بلاک چین رمز ارزها و اقتصاد جهانی
- کد COI اختصاصی: BCCWE01_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1453
نویسندگان
دانشجوی ارشد سیاستگذاری علم و فناوری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه صنعتی شریف
دانشجوی ارشد سیاستگذاری علم و فناوری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه صنعتی شریف
دانشجوی ارشد سیاستگذاری علم و فناوری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
بحث مبادلات و سرمایه گذاری حوزه رمزارز در کشور، یکی از مسائل مهم و کمتر پرداخته شده در عرصه تنظیم گریاست. فضای سیاستی این حوزه در ایران پیچیده است و ذی مدخلان متعددی را شامل می شود. چالش های مربوط بهفناوری، برای مثال امکان پولشویی و خروج ارز از کشور همراه با چالش هایی مانند تعدد ذی نفعان، مبهم بودن پیامدهایگسترش مبادلات رمزارز و ابهامات فقهی همگی می توانند انگیزه تنظیم گران را برای ورود به این حوزه بگیرند. با این حال،عدم توجه به این حوزه می تواند کشور را در آینده با چالش های فناورانه و اقتصادی مواجه کند. هدف این مقاله ارائه یکتحلیل سیاستی حول موضوع مبادلات و سرمایه گذاری رمزارزها، تحلیل ذی نفعان، بررسی روندهای موجود در دنیا و درنهایت ارائه راهکارهای پیشنهادی برای تنظیم گری این حوزه است. در این میان تلاش شد علاوه بر مطالعه مستنداتموجود با انجام مصاحبه با فعالین این حوزه، چالش های اصلی شناسایی شده و راهکارهای متناسب آن معرفی شوند.راهکارهای پیشنهادی در سه دسته زمانی تعریف شدند؛ افزایش آگاهی عمومی و آگاهی نخبگان حول موضوع رمزارزها،راه حل ابتدایی و کوتاه مدت است. در میان مدت، با توجه به نوع کارکرد هر رمزارز، میتوان از راهکارهایی چون ساماندهیصرافی ها، توجه به نهادهای خودتنظیم گر، وارد کردن بورس و فرابورس به عنوان یکی از متولیان اصلی، گسترش استفاده ازصندوق های قابل معامله و اجرای طرح رمزارز کشورهای اسلامی استفاده کرد.کلیدواژه ها
رمزارز، تنظیم گری، ذینفعان، بورس، بانک مرکزیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.